Влада

Кошти ДФРР на будівництво індустріального парку в Житомирі направлять на завершення «Прозорого офісу» в іншому місті

21 October 2021, 17:05

Кошти ДФРР у розмірі 15 млн грн, які мали використати на будівництво житомирського індустріального парку, перенаправлять на завершення будівництва ЦНАПу у місті Баранівка.

Про це йшла мова 19 жовтня під час засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, - інформує пресслужба Житомирської ОДА.

Під час засідання заступник голови ОДА Віктор Градівський розповів, що роботи по індустріальному парку так і не розпочалися, тому постало питання щодо подальшої реалізації даного проєкту та необхідності перерозподілу невикористаних коштів на інші об’єкти.

Директор департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко запропонувала перенаправити 15 млн грн з індустріального парку на завершення будівництва ЦНАПу в Баранівці.

«Під час реалізації проєкту з будівництва Прозорого офісу в Баранівці виникла проблема щодо нестачі коштів на завершення об’єкту в поточному році. При включенні даного об’єкту в загальний перелік ДФРР, який формувався у 2020 році, Баранівська міська рада зазначала, що при залишку кошторисної вартості в сумі 31 млн грн потреба в дофінансуванні складає лише 15,2 млн грн, оскільки 15,8 млн грн передбачалося профінансувати за рахунок субвенції Мінсоцполітики. Проте ці кошти міська рада не отримала. Крім того, оскільки проєктна документація була розроблена у 2018 році, замовником у поточному році здійснено перерахунок кошторисної вартості, за результатами якого вартість збільшилась на 5,5 млн грн. Враховуючи підтверджені додатки, дефіцит коштів по об’єкту складає 18,8 млн грн. У той же час під загрозою невикористання знаходиться 20 млн грн, що виділялися на будівництво індустріального парку в місті Житомирі через тривалість проведення тендерних процедур та корегування проєктної документації. Житомирська міська рада повідомила голову регіональної комісії листом, що не заперечує щодо перерозподілу 15 млн грн на інші об’єкти. Враховуючи зазначене, пропонується їх спрямувати на завершення будівництва Прозорого офісу в місті Баранівка. Решту коштів у розмірі 3,8 млн грн Баранівська міська рада гарантує виділити з місцевого бюджету на сесії, яка відбудеться в листопаді. Гарантійний лист ми надішлемо на міжвідомчу комісію. Прошу підтримати даний перерозподіл», - запропонувала Інна Хоменко і комісія підтримала дану пропозицію.

Нагадаємо, 17 березня 2021 року на дистанційній позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати виділили 2,2 млн грн на будівництво індустріального парку на умовах співфінансування з ДФРР. Виділення цих коштів передбачили на засіданні міськвиконкому 17 лютого.

28 серпня 2021 управління капітального будівництва оголосило тендер на будівництво індустріального парку в Житомирі з очікуваною вартістю 31,8 млн грн. Згодом кілька разів до тендерної документації вносились зміни і переносилась дата проведення аукціону. Врешті 21 жовтня відбувся запланований аукціон. У ньому взяли участь 4 учасники, найвигіднішою виявилась пропозиція ПРБФ «Комунальник» у 27 млн 347,1 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, до проєктів, які фінансуватимуться за кошти Державного фонду регіонального розвитку в 2021 році, включили житомирський індустріальний парк: загальна вартість проєкту 48 млн 338,31 тис. грн, з яких 4 млн 833.832 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету (10%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДФРР індустріальний парк ЦНАП Прозорий офіс Баранівка  
Матеріали по темі