Новини компаній

Актуальні професії в ІТ

21 October 2021, 18:00

Робота в сфері інформаційних технологій привертає все більше людей по всьому світу. Це не тільки цікаві завдання, а й високий рівень зарплати. Освоївши одну з ІТ професій, можна побудувати свою кар'єру, працюючи в офісі компанії або віддалено з будь-якої точки земної кулі. З'являються нові спеціальності і потрібні вузькопрофільні фахівці, які будуть відповідати за свою ділянку роботи.

Одні з найпопулярніших спеціальностей в сфері IT:

  • Розробник програмного забезпечення;
  • Аналітик з інформаційної безпеки;
  • Web-дизайнер;
  • Системний адміністратор;
  • Аналітик в сфері обчислювальної техніки.

Програмування: основні технології

Однією з популярних галузей в ІТ є програмування. Ми всі користуємося гаджетами, які мають певні програми і алгоритми. Створенням таких програм за допомогою спеціальної мови програмування і інших інструментів займається фахівець. Для того щоб написати програму потрібно зібрати і обробити дані, а потім описати їх на мові програмування. Отримати ці знання можна на курси програмування або самостійно вивчивши існуючу інформацію.

Які технології програмування бувають?

  • Фронт енд - це та частина сайту, яка доступна користувачеві. Отже фронт енд розробник працює над тим, щоб функціонував інтерфейс і всі складові сайту. Спеціаліст стежить за тим, щоб всі іконки були на своїх місцях і коректно функціонували.
  • Бек енд - це про внутрішню складову сайту. Сюди надходять запити користувачів, які обробляються адміністраторами і програмістами. Фахівці цього напрямку займаються програмним забезпеченням сайту і відповідають за технічну складову.
  • Штучний інтелект - це інтелектуальні комп'ютерні системи, які можуть здійснювати прості дії, "мислити" як людина, слідувати певним алгоритмам. Вони запрограмовані на розуміння людської мови, здатні до навчання і дії.


Дизайн в ІТ

Зовнішній вигляд будь-якої комп'ютерної програми або сайту настільки ж важливий, як і його технічна частина. Професія дизайнера користується великою популярністю в сфері інформаційних технологій. Послуги дизайнера знадобляться при створенні лендінгу, ігор, додатків. Якщо говорити про дизайн поза сферою ІТ, то працювати можна над дизайном одягу, інтер'єру, рекламних макетів. З цією професією можна працювати, як онлайн, так і офлайн. Отримати фахову освіту можна як в університеті, так і на спеціалізованих курсах, наприклад на платформі Парта. Можна вибрати навчання в групах або індивідуально з викладачем. Завдяки зручній системі пошуку можна підібрати репетитора з досвідом роботи і хорошими рекомендаціями від студентів.

Інтернет маркетинг.

Інтернет маркетинг - це галузь, яка дуже активно розвивається. Її метою є просування продукту з метою продажів. Покупки онлайн стали невід'ємною частиною нашого життя, тому сучасні бізнеси йдуть в онлайн, щоб збільшити обсяги продажів.

Основні професії в інтернет маркетингу:

  • SEO-спеціаліст займається оптимізацією і просуванням. Завдяки аналітиці та оптимізації цей фахівець дозволяє сайту з'являтися в перших рядках пошукової системи;
  • Бренд-менеджер відповідає за створення і розвиток бренду. Формує "голос" бренду і його імідж серед інших компаній на ринку;
  • Контент-маркетолог відповідає за створення всіх видів контенту і його ефективне просування;
  • Копірайтер працює над текстами, оптимізує їх за допомогою ключових фраз і доносить "цінність" продукції або послуги;
  • E-mail-маркетолог відповідає за своєчасну і ефективну інтернет-розсилку з метою залучення нових клієнтів або нагадуванні про компанію вже існуючим клієнтам;
  • Менеджер по роботі з клієнтами веде переговори, відповідає на запити і працює з скаргами. Від нього залежить ефективність комунікації між клієнтом і брендом. Розвиток діалогу в потрібному ключі допоможе збільшити кількість продажів і створити довірчі відносини з клієнтом.



Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ІТ програмування дизайн  
Матеріали по темі