Події

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі у студентському гуртожитку в Житомирі

22 October 2021, 09:44

Житомирська окружна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі в студентському гуртожитку Житомирського агротехнічного коледжу, під час якої постраждали дві студентки.

Про це 21 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською окружною прокуратурою 21.10.2021 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей (ч.1 ст.270 КК України)», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують обставини події, яка трапилася 20 жовтня в одній з кімнат гуртожитку місцевого коледжу: мешканці кімнати ввімкнули обігрівач та залишили його без догляду, а самі пішли у справах. Однак о першій годині ночі прилад загорівся, унаслідок чого виникла пожежа, чадний газ від якої проник до суміжної кімнати, де відпочивали двоє неповнолітніх дівчат.

Загоряння пожежники оперативно ліквідували, а потерпілих було доставлено до лікарні, де їх оглянули медики. Наразі їхній стан здоров’я задовільний, студентки повернулися до навчання.

Матеріали кримінального провадження передано до Житомирського райуправління поліції для проведення досудового розслідування. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Житомирська окружна прокуратура.

Нагадаємо, у ніч на 20 жовтня 2021 року в студентському гуртожитку Житомирського агротехнічного коледжу, що на в мікрорайоні Крошня, сталася пожежа. Рятувальники евакуювали з приміщення 107 осіб. Внаслідок пожежі постраждали двоє дівчат, 2005 та 2006 років народження. Їх госпіталізували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники гуртожиток ЖАТК студентський гуртожиток студент прокуратура  
Матеріали по темі