Місто

У Житомирі закрили комунальну аптеку на Покровській, а ще дві передадуть в розпорядження міської ради

22 October 2021, 13:45

Влада Житомира передає одну закриту комунальну аптеку КП «Регулювання орендних відносин», а ще у двох – на Київській та на Великій Бердичівській – припиняє право господарського відання КП «Фармація».

Відповідний проєкт рішення виконкому 21 жовтня оприлюднений на сайті міської ради.

«Передати безоплатно від комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради на балансовий облік комунального підприємства «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради частину приміщення аптеки загальною площею 177,0 кв. м за адресою: м. Житомир, вул. Покровська, 127. Припинити право господарського відання комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради на: приміщення аптеки загальною площею 138,7 кв. м за адресою: м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 47; приміщення аптеки загальною площею 232,8 кв. м за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2», - йдеться у проєкті рішення.

Зазначається, що проєкт рішення підготовлений за зверненням комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради «з метою ефективного використання майна».

У коментарі Житомир.info 22 жовтня заступниця мера Житомира Марія Місюрова пояснила, що аптека на вул.Покровська, 127 вже кілька місяців не працює, а дві аптеки в центрі міста не закривають, а просто змінюють забирають у «Фармації» право розпоряджатися майном.

«Аптека на вулиці Покровській не функціонує і ми передаємо її на баланс КП «Регулювання орендних відносин», а інші дві аптеки залишаються на балансі КП «Фармація», але змінюємо право господарського відання – розпоряджатися цим нерухомим майном буде міська рада, а не комунальне підприємство», - сказала Марія Місюрова.

Зазначимо, що у вересні 2019 року виконком за пропозицією КП «Фармація» ухвалив рішення про поділ приміщення аптеки на вул. Покровська, 127 загальною площею 213,7 кв.м.: приміщення аптеки становить 177 кв.м., нежитлове приміщення – 36,7 кв.м.

Нагадаємо, в липні 2020 року тодішнього депутата Житомирської міської ради, голову фракції ВО «Батьківщина» Геннадія Забродського призначили директором комунального підприємства «Фармація» Житомирської міської ради: він збирався, попри 5,5 млн грн збитків, зробити підприємство прибутковим, а якщо не вдасться, то просити міського голову призначити ліквідаційну комісію і ліквідувати це підприємство.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2016 року заступниця директора КП «Фармація» розповідала членам виконкому, що обігові кошти підприємства в 2016 році направили на ремонт аптеки, яка знаходиться на вул.Покровська, 127: зробили там гарний ремонт, ребрендинг, поміняли меблі і за рахунок цього там товарообіг виріс в 2 рази.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком аптека Фармація  
Матеріали по темі