Новини компаній

​ Чи потрібне відновлення зубного ряду

25 October 2021, 10:11

Таке питання навіть не постає, коли гине передній зуб. Але у разі втрати жувальних ми часто ігноруємо проблему, адже їх не видно. Проте природою недарма закладено, що у людини має бути 28–32 зуби, і втрата одного призводить до погіршення загального самопочуття. Це помітили й наші предки: доведено, що штучні імпланти ставили ще три тисячі років тому. І якщо пращурам доводилося за такого втручання терпіти біль і незручності, то сьогодні стоматологія мінімізує всі неприємні відчуття та стани. Так, клініка Porcelain оснащена сучасним обладнанням, яке допомагає досвідченим лікарям моделювати усмішки, точно прораховувати свої дії у складних випадках, проводити операції. Дізнатися більше й записатися на консультацію можна на сайті стоматології https://porcelain-dent.com.ua/.

Чим загрожує відсутність зубів

Найбільша проблема — порушується щільність ряду і зуби починають рухатися, тобто зміщатися. Це спричинює розхитування здорових одиниць, зміну прикусу. Окрім того, виникають негативні наслідки:

  • естетичного характеру — асиметрія обличчя, втрата його чіткого овалу, западання щік, поява ранніх зморшок, деформація щелепи;
  • з травленням. Шлунок здатний приймати їжу тільки у подрібненому вигляді, постійне «недожовування» загрожує збоями в роботі ШКТ, відчуттям важкості, постійним надокучливим болем;
  • головний біль, навіть до мігреней. Зі зміною прикусу навантаження на м’язи обличчя відбувається нерівномірно, що тягне за собою і шийний відділ — спазми, порушення кровообігу.

За такої неприємності, як втрата зуба, звертатися до лікаря потрібно якомога швидше. По-перше, ви уникнете наслідків, які впливають на якість життя, по-друге, лікування проходитиме простіше, адже що більше деформується прикус, то більше недоліків доведеться виправляти стоматологу. Наприклад, у разі звернення через кілька років вам, можливо, доведеться носити брекети.

Методи відновлення зубного ряду

Якщо раніше прогалину усували конструкціями, які фіксувалися на сусідніх зубах, водночас їх доводилося обточувати, то зараз ви можете обрати сучасні імпланти зубів у стоматології Porcelain. Складається імплант зі штифта (найчастіше титанового), який вживлюється в щелепу, і коронки. Колір останньої підбирається відповідно до вашого природного відтінку. Запротезовані імпланти стовідсотково імітують зуб і з ними повністю відновлюється жувальна функція.

Що стосується догляду, то він не відрізняється від звичайної гігієни ротової порожнини:

  • ретельне чищення зубів двічі на день;
  • використання зубної нитки;
  • полоскання;
  • професійне чищення кожні пів року.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі