Події

​За добу на пожежах в Житомирській області загинули дві людини, троє потрапили до лікарень

26 October 2021, 13:19

Упродовж 25 жовтня та в ніч на 26 жовтня на півночі Житомирської області сталося кілька пожеж в житлових будинках, в яких постраждали люди.

Так, за інформацією пресслужби ГУ ДСНС в Житомирській області, в селі Коростенського району чоловік намагався загасити полум’я і отримав опіки обличчя, шиї і рук.

«25 жовтня о 13:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Великі Мошки Коростенського району. Господиня оселі зі співмешканцем поралися на подвір’ї. Згодом чоловік побачив, що в помешканні щось горить. Він намагався самотужки ліквідувати загоряння. А господиня зателефонувала рятувальникам. По прибуттю вогнеборців до місця виклику полум’ям було охоплено веранду по всій площі 12 кв. м. Також вогонь вже встиг перекинутись на дах помешкання. Існувала загроза подальшого поширення полум’я на господарчу споруду, розташовану поруч. Начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткових сил та засобів для підвозу води. Силами бійців ДСНС о 13:35 пожежу локалізовано, а о 15:00 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події вогнем знищено веранду та половину даху, пошкоджено частину перекриття. 61-річний співмешканець господині будинку отримав опіки обличчя, шиї та верхніх кінцівок. Його госпіталізовано до Овруцької міської лікарні. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало коротке замкнення електромережі», - йдеться у повідомленні.

Ще одна людина постраждала на пожежі в житловому будинку цієї ночі в м. Олевськ Коростенського району. Під час ліквідації пожежі вогнеборці виявили в житловій кімнаті 56-річного господаря, який був при свідомості. Із попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння каретою швидкої допомоги врятованого госпіталізовано до Олевської центральної лікарні. Вогонь устиг знищити покрівлю помешкання та пошкодити дві житлові кімнати. Фахівці припускають, що до загоряння призвело порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

За інформацією рятувальників, у ніч на 26 жовтня в Житомирській області пожежі забрали життя двох жителів Житомирської області.

«26 жовтня о 02:13 за екстреним номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному приватному житловому будинку в с. Одруби Коростенського району. По прибуттю рятувальників до місця події вогонь вже встиг охопити дах по всій площі та мали місце явні ознаки задимлення у середині будинку. Крім того, за словами сусідки в оселі знаходились власниця та її син. У ході проведення розвідки в будинку на ліжку ланкою газодимозахисної служби виявлено тіло господарки, без ознак життя. До того ж в дальній кімнаті рятувальники знайшли її сина, він був у непритомному стані. Вони винесли його на свіже повітря та викликали швидку. Із попереднім діагнозом: отруєння чадним газом медики госпіталізували постраждалого до реанімаційного відділення», - йдеться у повідомленні.

О 04:05 пожежу локалізували, а о 06:30 – ліквідували. Упродовж процесу гасіння рятувальники здійснили п’ять виїздів на заправку автоцистерни водою. Вогнем знищено покрівлю по всій площі та пошкоджено перекриття. На ліквідацію надзвичайної події залучалося 5 чоловік особового складу та 1 одиниця спецтехніки. Попередня причина пожежі – необережність під час куріння.

Також цієї вночі в смт Нова Борова Житомирського району підрозділом місцевої пожежної охорони ліквідовано пожежу в дерев’яному житловому будинку на чотирьох господарів, де під час гасіння виявлено тіло одного із власників квартири.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 24 жовтня 2021 під час пожежі у селі Заріччя Коростенського району рятувальники виявили тіло 41-річного власника будинку, його товариша вдалось врятувати: через необережність під час куріння зайнялась веранда, а потім вибухнув газовий балон.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа загиблий куріння пічне опалення коротке замкнення ДСНС  
Матеріали по темі