Події

​Житомирський райсуд виніс вироки у справах щодо двох ДТП з приміськими автобусами, що відбулись рік тому

28 October 2021, 13:49

19 жовтня Житомирський райсуд виніс вироки у двох справах щодо дорожньо-транспортних пригод за участі приміських маршруток.

Обидва вироки оприлюднені в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Одна з цих ДТП сталася рік тому – 19 жовтня 2020 на трасі Київ-Чоп поблизу села Вереси. За матеріалами суду, обвинувачений – водій Ford Fusion не вжив необхідних заходів, аби уникнути зіткнення, і на перехресті в’їхав у праву сторону автобусу МАЗ, який рухався в напрямку села Вереси. Унаслідок ДТП пасажирка автобусу отримала тяжкі тілесні ушкодження у вигляді забою живота, розриву і розшарування м’язів живота, що призвело до розривів внутрішніх органів, внутрішньої кровотечі, перитоніту.

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження, суд призначив покарання водію Ford Fusion у виді трьох років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортним засобом, але звільнив від відбування реального покарання, встановивши випробувальний термін – 1 рік і 6 місяців.

Інша ДТП трапилась увечері 8 грудням 2020 у селі Станишівка: за матеріалами суду, водій автобусу «Рута-20», здійснюючи пасажирські перевезення за маршрутом №121 «Глибочиця - Станишівка», рухався в напрямку Житомира, перевищив швидкість і збив пішохода, який переходив дорогу по «зебрі». Чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинув на місці події.

Водій маршрутки свою вину визнав повністю і розкаявся. Суд визнав його винним і призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки, але звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий термін – 2 роки. Чоловік також має відшкодувати 2,5 тис. грн за залучення експертів.

Як повідомляв Житомир.info, близько 15.00 19 жовтня 2020 в передмісті Житомира Ford в’їхав у комунальний автобус №7 «Житомир-Вереси». Тоді поліція повідомляла про травмування двох людей з легковика і пасажирки автобуса.

8 грудня 2020 в селі Станишівка маршрутка №121 на смерть збила 53-річного місцевого жителя. Тоді родичі загиблого розшукували свідків ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП маршрутка автобус Вереси Станишівка вирок суд  
Матеріали по темі