Новини компаній

Окуляри для ділового стилю: як вибрати

2 November 2021, 10:29

Окуляри – це важливий аксесуар, який має доповнювати образ. Їх необхідно підбирати відповідно до обраного стилю одягу та випадку. Діловий стиль не терпить різнокольорових і строкатих окулярів, бо дотримується стриманості та елегантності. Такі окуляри мають наголошувати на статусі.

Розгляньмо, як правильно вибирати окуляри для ділового стилю.

Особливості вибору

Діловий стиль буває різним. Багато хто віддає перевагу класичним офісним костюмам, але також існує бізнес-кежуал і бізнес-модерн, в яких одночасно є і однотонні джинси та спортивні туфлі/кросівки, і діловий піджак з непомітним джемпером.

Такі відхилення від суворої класики знайшли свою аудиторію у всіх країнах світу, тому, якщо у вашій компанії вони вітаються, ви можете значно розширити коло пошуку. Головне дотримуватись основних правил ділового стилю: чіткості ліній, простоти форм та класичної колірної гами: чорної, синьої, коричневої та їх відтінків. При виборі відштовхуйтеся не тільки від зовнішнього вигляду окулярів, зверніть увагу на їх функціональність та зручність у носінні.

Для ділового стилю ідеально підійдуть брендові оправи для окулярів, які не мають обідка і тому майже непомітні на обличчі. Їх роблять із металу, який підкреслює статусність та додає елегантності образу.

Поради щодо вибору

Пропонуємо кілька порад щодо вибору окулярів для ділового стилю.

Суворий діловий стиль

Для чоловіків і жінок, які дотримуються всіх законів класичного офісного стилю, є варіанти окулярів як з пластику, так і з металу.

Аксесуари з металу відрізняються надійністю та стійкістю до механічних пошкоджень. Допустимі варіанти без обідка і з обідком, тому підібрати модні оправи для окулярів не складно.

Пластикові моделі також роблять із міцних матеріалів, які можуть чудово справлятися з подряпинами та механічними пошкодженнями. Але вони більш помітні на обличчі і завжди з обідком.

Обидва варіанти поєднуються із класичним костюмом. Підійдуть моделі різної форми: круглі, квадратні, прямокутні та овальні. Навіть колір може бути не лише чорний, сміливо купуйте оправи темно-зеленого, пляшкового, глибоко-синього та винного кольорів. Не варто вибирати оправи з декором у вигляді каменів, вставок та блискіток. Скло має бути виключно прозорим і безбарвним.

Демократичний діловий стиль

Для тих, у кого на роботі допустимі бізнес-кежуал та бізнес-модерн, більше варіантів вибору. Форма може не обмежуватися класикою. Чоловіки можуть сміливо вибрати авіатори, вайфарери чи ленони, а жінки – котяче око чи оверсайзи.

Колірна гама як лінз, так і оправи допускає більш яскраві відтінки. Наприклад, скло жовтого кольору в поєднанні з золотою металевою, пластиковою прозорою або дерев'яною оправою.

Дизайн може бути доповнений завушниками, мостами та комбінуванням матеріалів. Не громіздкий декор відмінно поєднуватиметься з демократичним діловим стилем. Існують також металеві та пластикові оправи, а останнім часом увійшли до моди окуляри з дерева.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: окуляри  
Матеріали по темі