Фоторепортаж

У Житомирі продовжують ремонтувати частину вулиці Тараса Бульби-Боровця за майже 6 мільйонів. Фоторепортаж

2 November 2021, 12:09

Два місяці тому, ще до укладання угоди з підрядником, за 5,7 млн грн у Житомирі почали ремонтувати частину вулиці Тараса Бульби-Боровця. За ці гроші за умовами технічного завдання тут мали провести підготовчі роботи, влаштувати автостоянки біля ЗОШ №16 та біля ЗОШ №28, облаштувати тротуар, улаштувати дорожній одяг та підвищений пішохідний перехід, установити знаки та делініатори, улаштувати сенсорне наземне освітлення та нанести дорожню розмітку.

Станом на 2 листопада тут вже облаштовані стоянки для авто та зупинка, Бордюрами розмічені всі майбутні тротуари. Більша частина тротуарів вже готова: тут облаштовані тротуари та доріжки вкладені плиткою з боку шкіл та тротуари з асфальтованим покриттям з протилежного боку.

На проїжджій частині дороги є новий асфальт та нанесено розмітку. Проте ніяких обмежувачів швидкості руху не встановлено. Це турбує батьків учнів прилеглих шкіл. Вони ремонтом задоволені, але просять якнайшвидше встановити “лежачі поліцейські” на пішохідних переходах біля шкіл, щоб обмежити швидкість водіїв.

“З 8 листопада канікули закінчаться і діти знову підуть до школи та почнуть користуватися пішохідними переходами. Тут великий трафік: жилий масив, поряд авторинок, їздить багато машин. А оскільки дорога стала хорошою, водії частенько дозволяють собі їхати швидше, ніж дозволено”, - розповіла житомирянка Вікторія.

Ремонт вулиці триватиме до кінця року. Детальніше про те, як ремонтують вулицю дивіться у фоторепортажі.

Нагадаємо, на початку вересня 2021 року у Житомирі почали облаштовувати тротуари та парковки біля двох шкіл, проте договір з підрядником ще не уклали. Згодом, управління капітального будівництва Житомирської міської ради опублікувало намір укласти угоду з ТОВ «Асфальт Плюс» на капітальний ремонт частини вулиці Тараса Бульби-Боровця з влаштуванням пішохідних доріжок та зупинок громадського транспорту в м. Житомирі вартістю 5,7 млн грн.

У серпні 2021 року на окрузі №3 депутати спрямували з виділених 4 мільйонів 3,6 млн грн на капітальний ремонт тротуарів з влаштуванням пішохідних доріжок і зупинок громадського транспорту на вул. Тараса Бульби-Боровця. Депутати округу №3: Шевченко Василь Русланович (Пропозиція), Кварацхеліа Годердзі Індікоєвич (Пропозиція), Порядін Олександр Сергійович (Пропозиція), Ковалюк Неля Дмитрівна (Пропозиція), Чередніченко Лідія Володимирівна (СН), Півоварова Світлана Іванівна (ОПЗЖ), Пидюра Сергій Михайлович (Батьківщина).

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2020 року мер Житомира Сергій Сухомлин пояснював, що в бюджеті на 2021 рік закладено 24 млн грн на шість виборчих округів, депутати від яких мають спільно вирішити, на які проєкти спрямувати 4 млн грн з міського бюджету. Станом на середину квітня 2021 року депутати не могли дійти згоди на що витрачати виділені кошти, а дехто взагалі пропонував не робити великі проєкти, а розділити гроші, щоб кожен депутат сам визначився. До початку серпня з виділених на округи 24 млн грн нерозподіленими залишилося 667 тис. грн округу №5.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вулиця Тараса Бульби-Боровця ремонт дорога  
Матеріали по темі