Влада

У Житомирській ОДА та міській раді невакцинованих працівників будуть відсторонювати від роботи

2 November 2021, 14:22

З понеділка, 8 листопада, чиновники, які відмовилися вакцинуватися проти COVID-19, будуть відсторонювати від роботи. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 20 жовтня 2021.

Це стосується й працівників місцевих державних адміністрацій.

2 листопада журналістам Житомир.info Віталій Бунечко розповів, яка ситуація з вакцинацією серед працівників Житомирської ОДА. Зокрема він зазначив, що тут працює 504 особи, серед яких 95% вакциновані.

«Є пряма норма, яка від 8 листопада вводить певні обмеження для невакцинованих осіб. Вакцинація є добровільною, особисто я не вивчав причини, чому не вакцинувалися працівники. 5% невакцинованих, можливо, з релігійних протипоказань, а, можливо, є якісь протипоказання, адже є протипоказання Міністерства охорони здоров'я, які не дозволяють людей вакцинувати. Зараз ми готуємося до сесії, а в понеділок, 8 листопада, на пресбрифінгу доповім, скільки людей не прийшло на роботу і з яких причин. Ті, хто у мене тут знаходиться (мова йде про заступників, радників, – ред.), не вакцинований тільки мій помічник, який з понеділка вийшов після ковіду, тому він поки не вакцинований. Але всі інші вакциновані, дехто – однією дозою до останнього дотягнули, як і я, у мене лише перша, дехто має дві дози та «зелений» сертифікат. Іншого шляху, крім вакцинації, на сьогодні немає», – розповідає голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Як зазначив Віталій Бунечко, такі працівники будуть відсторонені на чотири місяці, після чого звільнені, або до того часу, як працівник зробить хоча б одне щеплення.

«Пряма норма, якщо не помиляюся, то на 4 місця відстороняється від роботи без збереження заробітних плати, після чого ми маємо право звільняти. Тут немає жодних компромісів, це не забаганка – це життя людей. Тому якщо вакцинувалися, ласкаво запрошуємо назад на роботу. Тим, хто не має бажання, будемо пропонувати звільнятися, згідно з чинним законодавством», – каже голова Житомирської ОДА.

У Житомирській міській раді також повідомили, що будуть наполягати на 100% щепленні своїх працівників. Ті, хто не вакцинувався без вагомої причини, будуть працювати дистанційно.

«У Житомирській міській раді працює близько 500 працівників, наразі 96% є вакцинованими від COVID-19. На жаль, постанова Кабінету міністрів щодо обмежувальних заходів та накази МОЗ, які регламентують встановлення перелік професій, для яких вакцинація є обов’язковою, не поширюються на органи місцевого самоврядування. Однак ми розуміємо, що ми повинні мати свідому громадянську позицію та захищати працівників та людей, які звертаються до міської ради за адміністративними послугами. Тому щодо невакцинованих працівників наразі вирішується питання подальшого допуску до роботи. Наразі вони у колективі не знаходяться – це відпустки та лікарняні. Однак найближчим часом вони зможуть працювати за наявності ПЛР-тестування з негативним результатом або будуть переведені на інші форми роботи, в тому числі дистанційну форму, зі збереженням виключно обов’язкових виплат», – розповідає директор юридичного департаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

Нагадаємо 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабміну затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 22 вересня 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповідав про ініціативу щодо запровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Відповідний наказ МОЗ затвердило 4 жовтня 2021 року, він почав діяти з 8 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 вакцинація сертифікат ОДА міськрада відсторонення  
Матеріали по темі