Новини компаній

Провідна консалтингова компанія

3 November 2021, 15:56

Перед керівником (власником) бізнесу, який прийняв рішення про співпрацю з консалтинговою компанією, постає складне та відповідальне питання — як вибрати виконавця? Якщо поставитися до цього моменту недостатньо серйозно, консалтингові послуги призведуть лише до невиправданих витрат замість зростання та розвитку бізнесу.

Щоб зробити правильний вибір, експерти рекомендують:

  1. Чітко визначити цілі та завдання, які мають допомогти виконати консалтери. Одні консалтингові компанії спеціалізуються на конкретних напрямах, наприклад послугах в IT-сфері. Цей варіант підійде у випадках, коли є завдання автоматизувати чи оптимізувати автоматизацію окремих процесів. Якщо ж за мету поставлено повне перезавантаження бізнесу, потрібна консалтингова компанія загального профілю, здатна організувати масштабну трансформацію підприємства.
  2. Зібрати інформацію про команду консультантів. Кількість консалтингових фірм в Україні, як і в усьому світі, рік у рік зростає. Крім лідерів галузі (так званої «великої четвірки» — фірм, назви яких у всіх на слуху й тарифи яких далеко не всім підходять), є менш відомі успішні компанії, які можуть надати широкий спектр послуг. Для об’єктивної оцінки потенційного виконавця варто зібрати відгуки про нього, ознайомитися з портфоліо, уточнити, на якому ринку, з якими типами проєктів та в яких сферах він має досвід роботи. Наприклад, компанія 4E CONSULTING має практичний досвід супроводу масштабних проєктів у сфері держсектора, промисловості, девелопменту, ІТ, у рекламній галузі та інших напрямах.
  3. Переконатися, що вам підходить методологія та спосіб комунікації з потенційним виконавцем. Різні компанії застосовують різні методики роботи із проєктами, і для досягнення кінцевих цілей важливо, щоб методи організації роботи й використовувані інструменти підходили конкретно вам. Співпраця буде ефективною в тому випадку, якщо консультанти:
  • мають необхідні компетенції;
  • здатні організувати грамотну координацію;
  • можуть забезпечити комфортну комунікацію.

Зробити об’єктивні висновки щодо конкретного виконавця можна під час індивідуальної зустрічі перед початком співробітництва.

4. Розібратися із ціноутворенням. Послуги хороших фахівців не можуть коштувати дешево, проте замовник повинен розуміти структуру витрат. Ціноутворення має бути об’єктивним, справедливим та прозорим, а щоб переконатися в цьому, завжди потрібно уважно вивчати договірні документи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: консалтингова компанія  
Матеріали по темі