Здоров'я

У Житомирській області більшість хворих на коронавірус заражені Delta-штамом, у лікарнях на ШВЛ перебувають 55 пацієнтів, – голова ОДА

4 November 2021, 10:33

У Житомирській області щодоби виявляють в середньому тисячу нових випадків коронавірусу. Більшість хворих заражені Delta-штамом.

Про це 4 листопада під час онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Середній рівень захворюваності за тиждень в області залишається на рівні однієї тисячі нових випадків на добу. А за минулу добу взагалі виявлено 1559 нових інфікованих. Одужали минулої доби 505 жителів області. Було зареєстровано 32 летальних випадки внаслідок ускладнень коронавірусної хвороби. І це найбільший показник добової смертності від початку пандемії. Серед померлих немає жодного вакцинованого. Особливістю цієї хвилі пандемії є дуже швидке та агресивне протікання хвороби. Наразі 90% хворих на COVID-19 заражені саме штамом Delta», – розповів Віталій Бунечко.

З його слів, нині в області хворих на коронавірус приймають 24 лікарні. Їхня середня завантаженість становить 69%. Однак деякі заклади заповнені на 90%.

«З метою надання стаціонарної допомоги хворим з COVID-19 в області розгорнуто вже понад 3 тисячі ліжок. Наразі вони заповнені на 69%. Проте в окремих лікувальних закладах відсоток наповненості значно вищий. Зокрема в Радомишльській лікарні – 93%, Попільнянській – 90%, в Олевську та Хорошеві – 80%. Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 1897 хворих. Кисневу підтримку отримують 1395 людей. До апаратів штучної вентиляції легень підключені 55 хворих», – повідав голова ОДА.

Нагадаємо, за інформацією першої заступниці голови Житомирської ОДА Наталії Остапченко, озвученої під час брифінгу 3 листопада, лікарні, які приймають пацієнтів, хворих на COVID-19, були заповнені на 72,5%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 Дельта  
Матеріали по темі