Політика

На сесії Житомирської облради депутати проголосували за звернення до жителів області щодо вакцинації

4 November 2021, 16:42

Під час сесії Житомирської обласної ради 4 листопада депутати підтримали питання про звернення до жителів області щодо проведення щеплень проти COVID-19.

Прийняттю рішення передувало активне 15-хвилинне обговорення. Зокрема депутат Володимир Кропивницький закликав доопрацювати тест звернення, акцентуючи на категоріях, які мають протипоказання до щеплення.

«Я б хотів виступити з пропозицією, аби доопрацювати це звернення. Тому що я не до кінця впевнений, чи всім 100-відсотково людям сьогодні потрібна ця вакцина, чи, може, є категорія людей, які мають якісь протипоказання. А чому ми не виступаємо за те, щоб провести всім людям оцінку стану їхнього здоров’я? А ми зразу закликаємо, щоб вакцинуватися», – сказав Володимир Кропивницький.

Голова облдержадміністрації Віталій Бунечко відповів, що нині немає іншого методу розірвання ланцюга зараження коронавірусом, окрім вакцинації.

«Вакцинація є добровільною, але вже діють і певні обмеження», – зауважив голова ОДА.

Депутат обласної ради Сергій Крамаренко закликав не спекулювати на темі вакцинації.

«Я думаю, що в цьому питанні ми маємо бути одностайні. Потрібно викинути з голови якісь середньовічні уявлення, припинити боротися з хворобою з допомогою магів і знахарів, а довіритись нашій сучасній медицині. Ми в цьому питанні маємо бути одностайні. Україна втратила десятки тисяч людей від цієї хвороби, а нам розказують про те, що хтось може від вакцини загинути. Як один кулак, депутатський корпус має стати і закликати своїм власним прикладом. Вакцинація припинить цю хворобу, принаймні в нашій області. Так давайте будемо прикладом, а не будемо на цій темі спекулювати», – закликав Сергій Крамаренко.

Депутат Житомирської обласної ради, директор КНП «Чуднівська лікарня» Ігор Лукашенко розповів про ситуацію із захворюваністю на коронавірус у медзакладі, який він очолює. Він також розвіяв міф, який шириться в Інтернеті, про те, що вакцинація здатна змінити ДНК людини.

«Я керівник «ковідного» закладу, ми лікарня «першої хвилі». На сьогоднішній день у закладі лежить 76 хворих. Це на ранок. За ніч двоє померли. Поступило 8. Збільшення захворюваності є кожен день. Ситуація ще не вийшла на плато. Вона кожен день погіршується. Що стосується вакцинації: я вам гарантую як спеціаліст, хто вчив біологію в школі: вакцина не міняє код ДНК. У деяких випадках, якщо вакцина змінить код ДНК, йому повезе, – жартома сказав Ігор Лукашенко. – Друге питання: основна біда цього ковіду – це масовість, пандемія. Медицина не в змозі надати такого об’єму допомоги всім. На сьогоднішній день медична служба вже стоїть на краю – ліжок розгортати немає куди. Вакцина – це єдиний на сьогоднішній день захист. У моєму закладі з усіх, хто помер, – жодного вакцинованого не було. Ті люди, які вакциновані, можуть повторно захворіти, але вони перенесуть це в легшій формі», – зазначив Ігор Лукашенко.

Врешті, питання про «Звернення депутатів обласної ради до жителів області щодо проведення щеплень» на сесії підтримали: «за» проголосували 36 депутатів з 46 присутніх (всього в Житомирській облраді 64 депутати).

Нагадаємо, зі слів голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка, станом на ранок 4 листопада 2021 року в області хворих на коронавірус приймають 24 лікарні. Їхня середня завантаженість становить 69%. Однак деякі заклади заповнені на 90%. Голова ОДА також зауважив, що більшість хворих заражені Delta-штамом.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 3 листопада 2021 року в Житомирській області лабораторно підтвердили 1559 випадків коронавірусної хвороби, померли 32 пацієнти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія облрада вакцинація щеплення  
Матеріали по темі