Фоторепортаж

​У Житомирі представили виставку відомого художника Івана Марчука “Генотип вольності”. Фоторепортаж

5 November 2021, 12:39

У Житомирському Домі Української культури відкрили виставку народного художника України Івана Марчука “Генотип вольності”. Тут представлено 60 робіт з різних циклів у різних форматах та техніках, починаючи з 1972 року і до сьогодення. Картини експонуються в усіх виставкових залах та спеціально обладнаному коридорі Дому Української культури.

Роботи художника відомі не лише в Україні, їх цінують колекціонери з усього світу. До прикладу, одне з полотен «Золота ніч» у 2021 році продали на аукціоні за 96,8 тисячі доларів.

Відомого художника вважають геніальним, адже він - єдиний українець, який потрапив до рейтингу “100 геніїв сучасності”, складеного міжнародною консалтинговою компанією Creators Synectics. В Україні ж він став почесним громадянином міст Тернополя, Києва та Канева й лауреатом Національної премії України імені Т. Г. Шевченка.

Потрапити на виставку можна лише з дотриманням карантинних вимог червоної зони: обов’язковий масковий режим та наявність COVID-сертифікату, негативного ПЛР-тесту чи експрес-тесту, який чинний 72 години, довідка про одужання від COVID-19, якщо людина перехворіла не більш як за 6 місяців до пред'явлення документа, чи довідка про медичні протипоказання, які унеможливлюють щеплення від COVID-19.

Нагадаємо, наприкінці жовтня 2021 у водонапірній вежі в Житомирі відкрили артвиставку “Ічіго” художниці Дани Грох. Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка картина художник Марчук  
Матеріали по темі