Здоров'я

За добу до лікарень Житомирської області потрапили 10 дітей з коронавірусом, захворюваність зросла і серед вагітних

10 November 2021, 12:12

За добу 9 листопада до лікарень Житомирської області госпіталізували 10 дітей, хворих на коронавірус.

Про це 10 листопада під час онлайн-брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Пандемія коронавірусної хвороби не шкодує і дітей: дедалі більше дітей хворіє на коронавірус. Дитина може перенести хворобу легко. Але є велика загроза заразити інших людей, які можуть відноситись до груп ризику й важко переносити хворобу. За останню добу до лікарень області госпіталізовано 10 діток. Форма перебігу захворювання – середня», – розповів голова ОДА.

Він також акцентував на зростанні захворюваності серед вагітних.

«Сьогодні суттєво зросла кількість вагітних жінок, які хворіють на ковідну хворобу. Якщо раніше це були поодинокі випадки, то станом на зараз у стаціонарах області лікується 12 майбутніх породіль з діагностованим коронавірусом», – зазначив голова ОДА.

Нагадаємо, під час онлайн-брифінгу 10 листопада Віталій Бунечко також говорив про «помолодшання» коронавірусної недуги: нині відмічається високий рівень захворюваності серед людей віком 25-35 років.

Як повідомляв Житомир.info, з 23 жовтня 2021 року в житомирській міській дитячій лікарні ім. Башека розгорнули відділення для госпіталізації хворих на COVID-19, яке передбачає 40 ліжок. Станом на 27 жовтня там перебували 15 дітей: десять – з підтвердженим діагнозом, п'ятеро – з підозрою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус COVID-19 дитина брифінг  
Матеріали по темі