Влада

Уряд розширив експериментальний проєкт щодо електронної реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання

10 November 2021, 14:21

Кабінет міністрів розширив експериментальний проєкт щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі на осіб, які мають паспорт громадянина України у формі книжечки.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні Уряду 10 листопада 2021 року, надавши одноденний строк для її опрацювання з Міністерством юстиції та МВС.

«Проектом пропонується розширити дію експериментального проекту, що передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2020 року № 1364 «Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі» на більш широке коло осіб, а саме на громадян України які мають паспорт громадянина України у формі книжечки. Також проектом акта передбачено можливість для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, у разі необхідності, при зміні місця проживання, отримати окремий номер запису в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів (у разі відсутності такого окремого номеру запису) за заявою поданою в електронній формі через Портал Дія. Проектом акта запроваджується е-витяг про реєстрацію місця проживання, формування якого буде відбуватися засобами Порталу Дія, в тому числі мобільного додатку Порталу Дія. Окрім цього проектом акта передбачено, що відомості про зареєстроване місце проживання особи можуть підтверджуватися відомостями з е-паспорта, е-паспорта для виїзду за кордон та е-витягу про реєстрацію місця проживання», - йдеться у пояснювальній записці до проєкту постанови.


Як повідомляв Житомир.info, Верховна рада 5 листопада 2021 року прийняла закон «Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ прописка реєстрація Мінцифри  
Матеріали по темі