Здоров'я

В ОДА і райдержадміністраціях Житомирської області від роботи відсторонили 6 працівників, які не вакцинувалися проти COVID-19

11 November 2021, 11:14

У Житомирській облдержадміністрації від роботи відсторонили одного працівника, який відмовився вакцинуватися проти COVID-19. У районних державних адміністраціях таких працівників п’ять.

Про це 11 листопада під час онлайн-брифінгу повідомила перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко.

«Що стосується людей, які працюють в обласній державній адміністрації, державних службовців, а також районних державних адміністрацій, то в обласній державній адміністрації одна людина відсторонена від роботи – та, яка відмовилася проходити щеплення. І в районних державних адміністраціях таких людей – п’ять», – розповіла Наталія Остапченко.

Вона також озвучила загальні статистичні дані стосовно вакцинації населення Житомирської області.

«Що стосується вакцинальної кампанії в області – вона продовжує бути не такою активною, як нам хотілося б. Так, за останню добу вакциновано 8396 осіб. Всього за тиждень ми вакцинували більш як 45 тисяч осіб. А з початку кампанії зі щеплення вакцинували 624 717 осіб», – поінформувала перша заступниця голови ОДА.

Зазначимо, 8 листопада під час онлайн-брифінгу голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко говорив, що в ОДА проти коронавірусу вакциновані 97,5% працівників.

Нагадаємо, 3 листопада 2021 року на сайті Житомирської облдержадміністрації було оприлюднене розпорядження Віталія Бунечка «Про забезпечення контролю за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19». У документі зазначалося, що з 8 листопада 2021 невакциновані працівники будуть відсторонені від роботи.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні Уряду 22 вересня 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко доповідав про ініціативу щодо запровадження обов’язкових профілактичних щеплень проти COVID-19 для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади і їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій. Відповідний наказ МОЗ затвердило 4 жовтня 2021 року, він почав діяти з 8 жовтня. 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабміну затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцинація щеплення відсторонення працівник  
Матеріали по темі