Влада

У Житомирській області голова міської ради судиться через коментарі у соцмережі, до участі в справі суд залучив власника Facebook

11 November 2021, 16:19

У Житомирській області понад два роки триває розгляд судової справи про захист честі, гідності та ділової репутації мера одного з міст. Позивачем у справі виступає Овруцький міський голова Іван Коруд, який судиться з одним із засновників Овруцької районної партійної організації ВО «Свобода» Олексієм Кравчуком через коментарі у соціальній мережі Facebook.

Відповідні судові матеріали оприлюднені у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Скріншот з матеріалів суду

В одній із ухвал, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень (ухвала від 18 лютого 2021 року), викладена суть справи.

«25.07.2019 року ОСОБА_2 звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_3, яку у подальшому уточнив та просить інформацію, поширену відповідачем в соціальній мережі «Fасеbоок» (…), визнати недостовірною та такою, що принижує честь і гідність та порушує право на недоторканість ділової репутації ОСОБА_2, зобов`язавши Відповідача видалити дану інформацію (…) із соціальної мережі «Fасеbоок» та спростувати поширену інформацію шляхом розміщення у соціальній мережі «Fасеbоок», тексту ухваленого у справі рішення та стягнути з відповідача на його користь в рахунок відшкодування моральної шкоди 1,00 (одну гривню) та понесені судові витрати у справі», – йдеться в ухвалі.

Скріншоти з матеріалів суду

Цікаво, що на клопотання позивача ухвалою від 19 жовтня 2021 року Коростенський міськрайонний суд Житомирської області постановив залучити до участі в розгляді справи власника Facebook.

«В підготовчому судовому засіданні позивачем заявлені клопотання про залишення позовної вимоги про відшкодування моральної шкоди без розгляду, залучення до участі в справі як співвідповідача власника сайту "Facebook" (ІНФОРМАЦІЯ_1), яким є Facebook Inc. (Фейсбук Інкорпорейтед) резидент Сполучених Штатів Америки, адреса: Willow Rd, Menlo Park, CA, 94025, US», – йдеться в ухвалі.

Скріншот ухвали Коростенського міськрайонного суду від 19.10.2021

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2020 року Богунський районний суд міста Житомира закрив справу про захист честі та гідності колишнього секретаря Житомирської міськради Наталії Чиж, оскільки вона не приходила на засідання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: захист честі і гідності суд моральна шкода Коруд Кравчук Фейсбук  
Матеріали по темі