Події

​У Житомирі аптекарка продала без рецепту нарковмісні таблетки: 32-річній жінці загрожує до 3 років ув’язнення

12 November 2021, 13:26

За продаж нарковмісних ліків без рецепту житомирській аптекарці загрожує відповідальність: штраф або до 3 років ув’язнення.

Про це 12 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Днями слідчі Житомирського районного управління завершили розслідування виявленого порушення правил реалізації нарковмісних ліків. Поліцейські зібрали докази причетності до цього діяння 32-річної працівниці однієї з аптек в обласному центрі. Нині обвинувальний акт скеровано до суду», - йдеться у повідомленні.

У серпні поліцейські зафіксували факт незаконного продажу нарковмісних лікарських засобів в одній з аптек у середмісті обласного центру.

Правоохоронці встановили, що 32-річна фармацевт продала місцевому жителю відповідний препарат без обов’язкової рекомендації лікаря.

Вилучені під час слідчих дій таблетки направили для експертного дослідження. Відповідно до його висновків, препарат містить фенобарбітал та кодеїн, що є наркотичними засобами та вільний обіг яких заборонений чинним законодавством.

«Відтак слідчі повідомили жінці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) КК України. Після проведення усіх необхідних слідчих дій правоохоронці скерували обвинувальний акт до суду», - повідомили в поліції.

Відповідно до чинного законодавства, порушення правил виробництва, виготовлення, зберігання, обліку, відпуску, розподілу, торгівлі, перевезення, пересилання чи використання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, призначених для виробництва чи виготовлення цих засобів чи речовин, карається від штрафу до 3 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, 6 серпня 2020 у Житомирі поліція викрила схему збуту наркотиків лікарем міської поліклініки та посадовцем спеціалізованого медцентру. 31 березня 2021 організатору незаконного бізнесу – лікарю стоматологу, а також трьом його спільникам оголосили про підозру в збуті наркотичних медпрепаратів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аптека наркотик  
Матеріали по темі