Політика

За сприяння Сергія Кузьміних у житомирській лікарні №2 з’явився сучасний УЗД апарт

12 November 2021, 13:35

Сучасний УЗД апарат вартість 2,5 млн грн отримала міська лікарня №2 імені В.П.Павлусенка за сприянням народного депутата України Сергія Кузьміних.

«Це УЗД апарат експертного класу. Ми не маємо можливості щорічно оновлювати наше обладнання, а з кожним роком ресурс обладнання зменшується, адже кількість пацієнтів, яка проходить обстеження на обладнанні даного типу, дуже велика. Придбавши новий, сучасний апарат з великими функціональними можливостями, ми можемо бути конкурентними та надавати допомогу не лише жителям Житомира, а й області», - говорить медичний директор КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради Віктор Помирляну.


Нове обладнання дозволяє отримати зображення високої якості та провести різні дослідження. Також завдяки сучасним функціям прийом пацієнта займає менше часу, адже за словами лікарів, саме в цьому УЗД-кабінеті вдень приймають понад 20 пацієнтів, тому таке обладнання є надважливим.

«Це апарат експертного класу. Він оснащений чотирма датчиками. Один для огляду черевної порожнини, нирків, сечового міхура, можна дивитися простату. Також є датчик для огляду інтракраніальних судин, є лінійний датчик для огляду щитовидної залози, молочних залоз, поверхневих структур м'яких тканин і гінекологічний датчик», - розповідає лікар УЗД-діагностики КП «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради Олена Бочковська.

Народний депутат України Сергій Кузьміних постійно опікується питаннями медицини та допомагає медичним закладам Житомирської області. За його словами, лікарні постійно потребують допомоги, тим паче під час пандемії COVID-19.

«Допомагаємо всім лікарням. Лікарні №1 закуповуємо швидку та обладнання десь на 3 млн грн. В обласній лікарні дуже багато проєктів розвивається. А в наступному році у нас буде величезний проєкт по обласних лікарнях. зокрема на 850 млн грн – це на його реалізацію в дорослій. Наразі у дитячій добиваємо відділення гострої травми, щоб працювало», – каже народний депутат України Сергій Кузьміних

Зазначимо, що обстеження на УЗД-апараті є безкоштовним за направленням сімейно лікаря.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних лікарня обладнання  
Матеріали по темі