Фоторепортаж

Квіти пізньої осені в житомирських дворах. Фоторепортаж

16 November 2021, 13:58

Середина листопада – сезон туманів, заморозків, дощів та іноді навіть снігу. Ми вже подумки в зимі, готуємо теплі речі та не помічаємо, що у місті лишилося ще багато яскравих квіткових акцентів.

На центральних міських клумбах квітів вже не залишилося. Жовті, червоні, рожеві, білі, фіолетові та сині «плями» можна помітити ледь не біля кожного будинку.

Цьогоріч природа не дивувала нас позасезонним осіннім цвітінням каштанів, акацій, кульбаб та інших весняних квітів. Натомість заховані у дворах, різноманітні хризантеми, троянди, календула, айстри багаторічні (морозець) та інші квіти змогли «встояти» після нещодавніх 7 градусів нічного морозу, щоб підіймати нам настрій у похмурий осінній день та нагадувати нам, що літо все ж близько.

Нагадаємо, у Житомирі в середині жовтня 2020 року квітли каштани та цвіла кульбаба.

Останніми квітами житомирської осені-2019 милуйтеся тут

Як у Житомирі цвіли каштани у вересні 2012 року, дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року у Житомирському національному агроекологічному університеті (нині – Поліський національний університет) інформували про препарат для захисту каштанів, який винайшли та випробували науковці закладу. Ефективність засобу протри каштанової молі випробовували на деревах, що ростуть на Старому бульварі, навпроти головного корпусу університету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: осінь листопад квіти квітка  
Матеріали по темі