Події

З Кіпру екстрадували уродженця Житомира, якого понад рік розшукували за торгівлю людьми

16 November 2021, 14:18

З Кіпру екстрадували 31-річного уродженця Житомира, якого підозрюють у торгівлі людьми. Чоловік «продав» двох жительок Рівненщини за кордон для сексуальної експлуатації, а потім рік переховувався в Данії. Впіймали підозрюваного на Кіпрі, куди він приїхав на відпочинок.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ з посиланням на інформацію ГУНП в Рівненській області.

«У супроводі конвою та працівників управління міграційної поліції 31-річного уродженця Житомира учора, 15 листопада, доставили із аеропорту Бориспіль для проведення слідчих дій до ГУНП в Рівненській області.», - йдеться у повідомленні.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 149 КК України в лютому 2020 року, слідчі слідчого управління та працівники управління міграційної поліції ГУНП в Рівненській області провели ряд оперативних і слідчих заходів, спрямованих на викриття злочинної діяльності уродженця Житомира. Чоловік, за попередньою змовою групою осіб, маючи намір на отримання незаконного прибутку, завербував двох жительок Рівненщини для подальшого переправлення через державний кордон України і сексуальної експлуатації в одну із країн Європи. Підшуковував жінок, які в силу збігу тяжких особистих, сімейних та інших обставин, перебували в уразливому стані та погоджувалися на виїзд за кордон для подальшого працевлаштування.

Слідчі зібрали достатньо доказів та повідомили зловмиснику заочно про підозру. Утім, підозрюваний переховувався від органів досудового розслідування. Його оголосили в державний, а потому в міжнародний розшук. Поліцейські з’ясували, що 31-річний чоловік покинув територію України та виїхав до Королівства Данія, де оселився зі своєю співмешканкою.

Викрити зловмисника вдалося завдяки чіткій взаємодії оперативників міграційної поліції Рівненщини, слідчих та співробітників сектору міжнародного поліцейського співробітництва у місті Ларнака на Кіпрі, куди він приїхав на відпочинок.

Відео поліції

«Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі», - повідомили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 11 березня 2021 року в Києві затримали 58-річну жінку, підозрювану у вербуванні дівчат 14-15 років для порнозйомок. Злочинну діяльність фотостудії поліцейські припинили у 2017 році, тоді ж жінці було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь. Щоправда, процесуальні дії довелось проводити заочно, оскільки підозрювана переховувалась. Відтак її оголосили у розшук. За скоєні тяжкі злочини їй загрожує до 15 років ув’язнення. 16 березня суд взяв під варту підозрювану, щодо її сина-фотографа відкрили окреме провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: торгівля людьми рабство секс-рабиня розшук екстрадиція  
Матеріали по темі