Події

У Бердичеві суд виніс вирок жінці за побиття ювенальної поліцейської, яка вилучала маленького внука із родини

16 November 2021, 15:21

У місті Бердичів Житомирської області суд обрав покарання жительці одного із сіл району, яка вдарила ювенальну поліцейську. За нанесення легких тілесних ушкоджень працівниці поліції літню жінку засудили до двох років обмеження волі із іспитовим строком.

Про це 16 листопада повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Нецензурні вислови, облиття водою, погрози лопатою, камінці по автомобілю, кулак в обличчя – схоже на бойовик? Насправді ж – робочий день служби у справах дітей та ювенальних поліцейських, котрі мусили вилучати 2,5-річного хлопчика від його небезпечних родичів», – розповідають у пресслужбі суду.

Зазначається, що події відбулись цього літа у селі Журбинці. Служба у справах дітей збиралась перевірити умови проживання малюка, позбавленого батьківського піклування, котрий тимчасово проживав із бабусею. Жінки в той момент удома не було, а її син та співмешканець, обидва напідпитку, зустріли посадовців градом матюків та… камінців, не дозволяючи обстежити житлові умови.

«Зважаючи на високу небезпеку для життя і здоров’я дитини, а також на те, що родичі уже отримували попередження за неналежне виконання обов’язків та антисанітарію в домі, орган опіки вирішив негайно забрати хлопчика, про що повідомив поліцію. «Повоювати» за малого довелось і правоохоронцям, бо на поміч нетверезому сину і співмешканцю приїхала… така ж нетвереза бабуся», – описує подію пресслужба.

На суді вона, бабуся, повідомила, що того дня «зірвалася через стрес, нецензурними словами ображала поліцейських, а син тим часом вилив на поліцейську воду». Потім чоловік ще й за лопату схопився, та, коли її відібрали, побіг до хати, де був ніж – розповіла про події потерпіла, інспекторка ювенальної превенції. Зрештою, хлопчика таки забрали й помістили до службового автомобіля, однак агресивна бабуся через відкрите водійське вікно однією рукою схопила кермо, а іншою – вдарила поліцейську в обличчя.

Саме через умисне заподіяння легкого тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу під виконання ним службових обов’язків жінка і опинилась на суді, де разом із «групою підтримки»… теж порушувала порядок. Після неодноразових зауважень суду сина обвинуваченої за допомогою судової охорони було видалено із зали засідання. Завершилась справа визнанням жінки винною у правопорушенні, передбаченому частиною 2 статті 345 КК України та призначенням їй двох років обмеження волі. Зваживши на відсутність попередніх судимостей, вік обвинуваченої та позицію потерпілої, яка просила покарати кривдницю умовно, суд встановив жінці 1 р. 6 міс. іспитового строку. Вирок іще не набрав законної сили.

У Бердичівському міськрайонному суді додатково повідомляють, що вилучений малолітній онук проживав з обвинуваченою до вирішення питання про призначення йому опікуна (сама бабуся не відповідає встановленим вимогам).

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2021 року в місті Малин Житомирської області п’яний киянин на Ford вдарив інспектора поліції, який запропонував йому пройти освідування на стан алкогольного сп’яніння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бердичів суд поліцейський побиття ювенальна поліція  
Матеріали по темі