Влада

RE: Шмигаль пояснив, хто отримає тисячу гривень за вакцинацію і на що її можна витратити

20 November 2021, 11:33

Ініціатива президента виплатити по 1 тисячі гривень українцям, які отримали щеплення проти коронавірусу двома дозами вакцини, спрямована на підтримку малого та середнього бізнесу.

Про це 17 листопада під час засідання Уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Водночас він зазначив, що кошти виплатять усім вакцинованим громадянам.

«Для того, аби зберегти високі темпи вакцинації та додатково мотивувати людей зробити щеплення, прийнято рішення виплатити по одній тисячі гривень всім повністю вакцинованим громадянам. Ця ініціатива президента України дозволить підтримати малий та середній бізнес в Україні, який постраждав через пандемію. Крім того, це фінансова підтримка спортивного та культурного розвитку українців», – зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр також коротко пояснив механізм здійснення виплат.

«Тепер щодо деяких деталей цієї програми: кошти в розмірі однієї тисячі гривень будуть виплачені на віртуальні платіжні картки через «Дію». Їх можна буде витратити на придбання квитків в кінотеатри, в театри, на концерти, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком. Приблизно 6 тисяч суб’єктів бізнесу по всій країні зможуть взяти участь у цій програмі. Міністерство економіки ще більш детально пояснить, як саме будуть проходити виплати. Програма запрацює з 19 грудня цього року і буде діяти в цьому і до кінця наступного року. 3 мільярди гривень направляємо на програму в цьому році та ще 3 мільярди – на початку наступного з наступним розширенням фінансування. Це окрема програма з загального фонду державного бюджету», – пояснив прем’єр-міністр.

Він наголосив, що жодних податків на цю тисячу гривень нараховуватись не буде, також ці кошти жодним чином не вплинуть на отримання людьми субсидій.

Нагадаємо, 15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський записав відеозвернення та повідомив, що українці, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19, незабаром зможуть отримати від держави по 1 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: коронавірус вакцина вакцинація президент Зеленський Шмигаль 
Матеріали по темі