Події

​Поліція затримала житомирянина і жителя Коростишева, які виготовляли амфетамін і збували його гуртом та вроздріб

22 November 2021, 10:58

У Житомирській області поліція викрила і припинила діяльність наркоділків, які виготовляли і збували амфетамін.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Група жителів області виготовляла синтетичні психотропні речовини та наркотичні засоби й налагодила їх збут оптовими та роздрібними партіями у межах регіону. Їх злочинну діяльність викрили та припинили детективи Слідчого управління ГУНП та оперативники УСБУ в області. Обох наркоділків затримано. Триває досудове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Наразі відомо, що до складу угрупування входили жителі міста Коростишева та обласного центру віком від 30 до 38 років. Чоловіки розробили нелегальну схему обігу заборонених речовин, облаштували за місцем мешкання лабораторію для виготовлення синтетичного психотропу та наркотичних засобів. Для їх виготовлення останні замовляли прекурсори, які отримували через поштові відділення, а в подальшому здійснювали збут готових речовин гуртом та вроздріб.

«Детективи Житомирської поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 311 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування правоохоронці ретельно задокументували протиправну діяльність наркоділків», - повідомили в поліції.

Днями поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів у м. Коростишеві та в обласному центрі. В ході слідчих дій виявили та вилучили амфетамін, прекурсори, спеціальне обладнання, електронні ваги, «чорнові» записи, гроші, банківські картки, мобільні телефони та інші докази протиправної діяльності.

Двох причетних до наркобізнесу чоловіків було затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Слідчі оголосили їм про підозру та наразі вирішується питання обрання запобіжного заходу. Правоохоронці подали клопотання до суду про тримання обох під вартою.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

За вчинені дії, пов’язані із незаконними оборудками з наркотиками та психотропом, чоловікам може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2021 у Новограді-Волинському затримали 29-річного чоловіка, який через наркокрамницю в телеграм-каналі продавав наркотики і психотропи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотик амфетамін збут виготовлення наркоділок нарколабораторія  
Матеріали по темі