Події

Після нещасного випадку на полюванні лісова охорона в Житомирській області провела перевірки і за вихідні склала 30 протоколів на мисливців-порушників

22 November 2021, 12:16

Упродовж вихідних лісова охорона в Житомирській області склала 30 протоколів на порушників полювання.

Про це 22 листопада повідомила пресслужба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«В посиленому режимі працювала лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства впродовж минулих вихідних. Дві доби в області проводилися інтенсивні перевірки в мисливських угіддях на предмет дотримання мисливцями законодавства України про мисливство та полювання. Особливу увагу звернено на дотримання правил техніки безпеки при проведенні колективного та облавного полювання усіма користувачами мисливських угідь», - йдеться у повідомленні..

В УЛМГ зазначили, що тиждень тому стався нещасний випадок із смертельним наслідком в ході полювання на території Черняхівської ОТГ. Відтак в обласному управлінні видали відповідний наказ, згідно з яким спеціалістам державних лісогосподарських підприємств управління доручено організувати перехресні перевірки та роз’яснювальну роботу серед мисливців, аби упередити виникнення подібних випадків надалі.

«В складі 37 рейдових бригад 110 працівників державної лісової охорони об’їхали 84 мисливських господарства та охопили перевіркою понад пів тисячі осіб. У ході перевірок на порушників склали 30 протоколів. Серед найпоширеніших порушень: полювання без відстрільної картки, без контрольної картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання, без документів на мисливських собак тощо», - повідомили в обласному управлінні ЛМГ.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2021 у лісі на території Черняхівської громади під час полювання смертельне вогнепальне поранення отримав 39-річний киянин. Попередньо з’ясовано, що постріл з необережності стався під час падіння 63-річного місцевого жителя із засідки на дереві. У результаті поранення в грудну клітину отримав інший мисливець, який перебував неподалік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: полювання мисливець рейд лісова охорона УЛМГ  
Матеріали по темі