Політика

У декларації депутатки Житомирської міськради НАЗК виявило недостовірні відомості на 840 тис. грн

22 November 2021, 14:27

Національне агентство з питань запобігання корупції завершило перевірку декларації за 2020 рік депутатки Житомирської міської ради з фракції «Сила і Честь» Людмили Кропивницької.

Довідка від 10 листопада 2021 року про результати перевірки оприлюднена на сайті НАЗК.

«За результатами повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щорічної за 2020 рік, поданої Кропивницькою Людмилою Геннадіївною, депутатом Житомирської міської ради, встановлено, що суб’єкт декларування при складанні та поданні декларації зазначив недостовірні відомості, чим недотримав вимог Закону. Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 840 193,88 грн. У діях суб’єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у довідці.

Зазначена частина ст.172-6 КУпАП: Подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. грн до 42,5 тис. грн).

Перевірка, зокрема, виявила, що Людмила Кропивницька вказала невірний грошовий розмір своєї частки у кількох фірмах – недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 350 тис. грн. Крім того, невірно вказана вартість ПП «Фабрика вікон та дверей «Океан», яка належить декларантці: 40 тис. грн замість 300 тис. грн, відомості відрізняються на 260 тис. грн. Також депутатка не вказала в декларації свою частку ще у п’яти фірмах, що сумарно становить 124 тис. грн.

Щодо грошових активів, до в декларації відсутня інформація про 94 тис. 476,29 грн на рахунку в ПриватБанку та 11 тис. 717,59 грн в «ОТП Банк».


Повністю довідку про результати перевірки дивіться тут

Нагадаємо, Людмила Кропивницька, директор розпорядник ТОВ «Люцина», була депутатом від ВО «Батьківщина» в Житомирській міській раді сьомого скликання, а на місцевих виборах 2020 року обрана депутатом міськради від партії «Сила і Честь». Наприкінці червня 2021 року НАЗК повідомило про початок перевірки декларації Людмили Кропивницької «за результатами автоматичного аналізу даних у деклараціях комп’ютером». А трохи раніше, на початку червня, з цієї ж причини почали повну перевірку декларації депутата Житомирської облради Володимира Кропивницького. Володимир Кропивницький та його дружина Людмила є офіційними гривневими мільйонерами.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2021 року НАЗК завершило перевірку декларації депутата Житомирської обласної ради, голови фракції «За майбутнє» Віктора Развадовського за 2020 рік: ознак правопорушень не виявили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК перевірка декларація Кропивницька  
Матеріали по темі