Новини компаній

Ванна чи душова кабіна: що вибрати

22 November 2021, 17:49

Вибрати душовий бокс чи ванну — вічне питання. Оскільки ванни та душові кабіни зовсім різні за функціями та конструктивним виконанням, то аналізувати плюси й мінуси кожного варіанту потрібно в контексті конкретної ситуації.

Ідеальним варіантом є придбання як ванни, так і гідробоксу. Однак таку розкіш можуть собі дозволити тільки власники ванних кімнат з великою площею. Іншим же доводиться вибирати між двома сантехнічними пристроями.

Ванна: в чому вигода

Багато хто хоча б зрідка після напруженого робочого дня приймає гарячу, наповнену пишною, пружною піною ванну. Заради цього багато власників малогабаритних санвузлів готові задовольнятися обмеженим простором і відсутністю в тісній кімнаті інших необхідних предметів, наприклад, пральної машини або місткої шафи. Тим більше, на сучасному ринку сантехніки можна зустріти асиметричні моделі, які гармонійно впишуться в ванну кімнату з малою площею. Завдяки своїй формі вони мають більший об'єм для купання, ніж прямокутні ванни такої ж довжини.

Крім можливості поніжитися в теплій пінній воді, до позитивних сторін ванни можна також віднести:

  • Багатофункціональність. Ємності лежачої ванни компактних габаритів достатньо для прання та замочування білизни, купання малюків, миття домашніх улюбленців та продовження життя зрізаних квітів. Тут зручно також сполоснути велику каструлю або лист для духовки.
  • Оздоровчий ефект. Глибоке прогрівання м'язів у процесі прийняття ванни позбавляє хронічних болів та спазмів, знімає стресс, допомагає боротися з депресією та перешкоджає розвитку застуди.
  • Можливість відігрітися. Після тривалого перебування на морозі гаряча ванна — один із способів швидко зігрітися.

Більше того, ванну дуже люблять малюки та навряд чи захочуть проміняти міні-басейн на душову кабіну.

Душові кабіни: за і проти

Головна перевага душових кабін полягає в економії простору санвузла. Монтаж гідробоксу є справжнім порятунком для мініатюрних приміщень, оскільки він звільняє корисну площу, на якій можна розмістити пральну машину, шафу для зберігання побутової хімії, кошик для брудної білизни. Крім того, серед безлічі переваг душових кабіни виділити можна такі, як:

  • Економія води. На обмивання під душем витрачається в 3–5 разів менше води, ніж на прийняття ванни. Отже купівля гідробоксу знижує комунальні платежі.
  • Додаткові можливості. Душовий бокс — це закритий простір, тому тут можна проводити інгаляції та сеанси ароматерапії, хромотерапії. Багато сучасних моделей комплектуються парогенераторами, що дозволяє імітувати в кабіні мікроклімат лазні, сауни, хамама. В окремих системах також можна увімкнути вбудоване радіо, телевізор.
  • Зручність в експлуатації. Прийняття душу не завдасть незручностей усім членам сім'ї, включаючи людей похилого віку та інвалідів, яким важко самостійно перелазити через борт ванни.

Мінус у сучасних гідробоксів лише один: це відсутність у користувача можливості розташуватись так, щоб полежати в ніжній піні.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі