Здоров'я

Пластична хірургія творить дива

23 November 2021, 09:59

Нікітенко Богдан Миколайович, пластичний хірург-комбустіолог, очолює центр опіків та пластичної хірургії ЖОКЛ. Він має вищу кваліфікаційну категорію, загальний медичний стаж більше сімнадцяти років та членство у Всеукраїнської Асоціації Пластичних, Реконструктивних та Естетичних Хірургів.

Активно співпрацює з жіночою приватною клінікою ‎«НІКАМЕД»‎.

Богдане Миколайовичу, існує загальновідома фраза «Краса — врятує світ!»‎ Який сенс вкладає в цей вислів пластичний хірург?

Краса — це мінливе поняття, у неї немає точних стандартів, її неможливо точно розрахувати або спрогнозувати. В різні епохи розвитку цивілізації були різні ідоли або еталони краси. В першу чергу, краса — це здоров'я, гармонія внутрішнього світу, інтелект, інтелігентність, високий соціальний рівень, фізична самодостатність. Якщо жінка гармонійна у всіх цих напрямках, то вона, безперечно, привертає увагу та успішна в житті.

Як Ви ставитеся до вислову «Пластична хірургія — новий вид залежності»? Наприклад, коли жінка може знову і знову приходити до Вас щось покращувати в собі — це дійсно є проблемою?

Коли жінка приходить знову на операцію, головне для мене — не йти у неї на поводу: якщо я бачу, що не зможу їй допомогти з цим питанням, або результат того, що я зроблю, буде мінімальним, я краще відмовлюсь. Тим більше, що з кожною наступною проведеною операцією вона все менше буде задоволена результатом. У певному сенсі залежність у окремих осіб існує.

В чому головні переваги і недоліки пластичної хірургії?

Пластична хірургія вирішує в першу чергу питання якості життя — це можливість надати жінці доглянуту, моложаву зовнішність. Вікові зміни починають проявлятися в районі 35-40 років, і далеко не всі жінки мають «генетичний подарунок» від своїх рідних і близьких. Пластичний хірург допоможе «відновити» обличчя та тіло. Я кажу не про абсолютну, кардинальну зміну зовнішності, а про усунення саме вікових змін. Це, наприклад, обвисла шкіра на животі та руках, темні кола та зморшки біля очей, не зовсім рівна шкіра в області шиї й декольте та багато іншого. Все те, що бентежить, і те, що в наших силах — при відносно невеликих втручаннях повернути жінці молодість.

Які пластичні операції Ви найчастіше проводите?

Найчастіше я проводжу операції на молочній залозі, підтяжку живота (абдомінопластику), ліпосакцію, операції з омолодження обличчя (блефаропластику, фейсліфтінг).

Чому саме на ці операції є запит?

Такі операції найбільш радикально змінюють зовнішність тіла та обличчя. Це призводить до того, що зміни помічає не тільки сама жінка але й її оточення. Відповідно, змінюється її стиль життя і ставлення до неї оточуючих.

Як проходить пластична операція, якою є тривалість хірургічного втручання і скільки часу займає реабілітаційний період?

Всі хірургічні втручання мають різний передопераційний і післяопераційний періоди, різний час реабілітації та різну тривалість.

Які заборони та обмеження існують для тих, хто вже пройшов пластичну операцію?

Після кожного виду операцій існують відповідні рекомендації, які змінюються в залежності від виду операції. Їх не можна уніфікувати для всіх, але деякі загальні елементи присутні.

Як довго зберігається больовий синдром після хірургічного втручання?

Больовий синдром також залежить від виду операцій, у всіх людей він різний (в залежності від порогу больової чутливості), а також від методик проведення хірургічного втручання.

Чи можливі серйозні післяопераційні ускладнення?

Як і після будь-якої хірургічної операції, можливі ускладнення. Пацієнта попереджають про це. Але на сьогодні пластичні операції не пов'язані з виникненням будь-якого захворювання. І ретельне передопераційне обстеження та планування операції і післяопераційного періоду дозволяють звести до мінімуму ці ускладнення. В цьому і є безпека для пацієнта.

Деякі жінки вважають, що хірургічне втручання в пластичній хірургії може викликати рак. Чи дійсно така операція здатна спровокувати онкологічні проблеми?

Якщо мова йде про аугментаційну маммопластику, то вже клінічно доведено, що встановлення імплантів жодним чином не пов'язане із розвитком раку молочної залози. Завжди є якийсь відсоток випадків, але він мінімальний.

Кого існує більше в пластичній хірургії в Україні — хірургів-чоловіків чи хірургів-жінок?

Більше пластичних хірургів-чоловіків. Чоловіки викликають довіру, і тому жінки своє обличчя або тіло прагнуть довірити саме чоловічим рукам. Адже споконвіку так повелося: найкращі художники — чоловіки, найкращі кухарі — чоловіки, найкращі хірурги — чоловіки.

Богдане Миколайовичу, дякуємо за цікаве інтерв'ю! І наостанок, наскільки високим є рівень хірургічного обладнання, що ним користуються лікарі приватної клініки ‎«НІКАМЕД», і які види пластичної хірургії дозволяє робити устаткування клініки?

Устаткування приватної клініки ‎«НІКАМЕД» дає повну можливість використовувати більшість операційних методик, якими я володію. В клініці працює команда фахівців експертного рівня з великим практичним досвідом виконання естетичних операцій, індивідуальним підходом і бажанням допомогти кожному пацієнту.

Клініка має необхідні для здійснення медичної діяльності ліцензії МОЗ.

Додатково дізнатися про тарифи або замовити послугу пластичної хірургії, пацієнти можуть в колл-центрі (067) 410-30-32, або на сайті клініки https://nikamed.com.ua/ua/esthetic

Пресслужба клініки «НІКАМЕД»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Нікамед пластична хірургія Нікітенко  
Матеріали по темі