Влада

Голова Житомирської облради похвалився, що проблеми інвесторів вирішуються «в ручному режимі»

23 November 2021, 10:42

Під співголовуванням голови обласної ради Володимира Федоренка та голови обласної державної адміністрації Віталія Бунечка 22 листопада відбулось засідання Ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації.

Про це повідомила пресслужба Житомирської облради.

«Під час засідання присутні заслухали доповідь щодо залучення інвесторів через прозорі процедури продажу об’єктів малої приватизації як дієвий інструмент економічного зростання регіону заступника начальника РВ, начальника Управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях Наталії Омельченко. В свою чергу заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Градівський звітував про виконання доручення за підсумками минулого засідання ради з питань залучення інвестицій при облдержадміністрації від 25.05.2021. А представники інвесторів поділились, з якими проблемними питаннями їх діяльності вони стикаються на території області», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив голова обласної ради Володимир Федоренко, Житомирщина – це перспективний для економічного розвитку регіон з унікальними природно-рекреаційними ресурсами та комфортний для ведення бізнесу.

«Всі проблемні питання, з якими стикаються інвестори вирішуються у «ручному режимі». Ми відкриті для бізнесу та готові до співпраці, адже маємо велику спільну мету – розбудова та економічне зростання Житомирщини», - наголосив Володимир Федоренко.

Довідка облради: Загалом, за даними Агенції регіонального розвитку Житомирської області, у Житомирщину інвестовано понад 459 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій. Найбільш привабливою для інвесторів була промисловість, куди за весь період інвестування вкладено 202,3 млн дол. прямих інвестицій (82,1% загального обсягу), зокрема 188,9 млн дол. – у переробну промисловість. У сільське, лісове та рибне господарство спрямовано 21,6 млн дол., або 8,8% загального обсягу прямих інвестицій, у сферу операцій з нерухомим майном – 12,2 млн дол. (4,9%). Інвестиції надійшли від нерезидентів із 51 країни світу, переважна більшість (88,5% загального обсягу) – із країн ЄС.

Нагадаємо, на засіданні ради з питань залучення інвестицій при ОДА інформували, що форум інвесторів відбудеться у Житомирі в травні наступного року: захід перенесли через COVID-19.

Чи приваблива Житомирська область для іноземних інвесторів та що вони очікують від місцевої влади, чому деякі великі проєкти так і не були реалізовані, скільки треба виділяти з місцевого бюджету на розвиток індустріальних парків і на що скаржаться місцеві інвестори – читайте в записаному на початку вересня 2021 року інтерв’ю Житомир.info з Артемом Сачуком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада інвестор Федоренко інвестиції 
Матеріали по темі