Події

У Житомирській області невідомі вирубали дерева вздовж дороги: екологи нарахували понад 600 тис. грн шкоди та звернулися до поліції

24 November 2021, 12:18

У Житомирській області екологи зафіксували черговий факт незаконної вирубки дерев: невідомі особи знищили понад 150 дерев, що росли уздовж під’їзної дороги на трасі Романів – Чуднів.

Про це 24 листопада повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу під час проведення рейдових заходів вздовж під’їзної дороги від траси Романів – Чуднів, неподалік с. Романівка, що на Житомирщині виявлено незаконну порубку 157 дерев різних порід», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що розмір шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконної рубки дерев невстановленими особами, становить 624 тис. 445 грн.

«Оскільки в діях осіб, які вчинили порубку дерев, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, Державною екологічною інспекцією Поліського округу копії матеріалів, складених за результатами проведеного обстеження, направлено до Головного управління національної поліції в Житомирській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України», – інформують в екологічній інспекції.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2021 року пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу інформувала про виявлення незаконної рубки дерев на території Романівського лісгоспу АПК. Екологи з поліцією виїжджали на місце і зафіксували факт порубки 70 дерев породи сосна, осика та вільха.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева еколог екоінспекція вирубка порубка  
Матеріали по темі