Влада

Уряд погодив отримання кредиту Житомирською міською радою від уряду ФРН, мер терміново скликає позачергову сесію

24 November 2021, 13:56

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про залучення кредиту та гранту від Кредитної установи для відбудови (КfW) для реалізації проекту «Енергоефективність у громадах» у Житомирі та Запоріжжі.

Питання розглядали на черговому засіданні Уряду 24 листопада.

«Угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом ФРН про фінансове співробітництво (асигнування 2012-2019 років) була укладена 17.12.2020, схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1551-р та ратифікована 15.06.2021 р. На виконання зазначеної угоди Мінрегіоном спільно з КfW розроблено проект Угоди про кредит та грант між Кабінетом Міністрів України («Позичальник») та Житомирською міською радою та Запорізькою міською радою (спільно – «Організації-виконавці проекту») та КfW, Франкфурт-на-Майні («КfW») щодо надання 26 500 000,00 євро, «Енергоефективність у громадах». Метою реалізації Угоди про кредит та грант є залучення кредиту у розмірі 25,2 млн євро та гранту у розмірі 1 млн євро від Кредитної установи для відбудови («КfW») для впровадження заходів з енергоефективності у дитячих садках та школах Житомирської міської ради та Запорізької міської ради», - зазначається у пояснювальній записці до розпорядження.

Скріншот з пояснювальної записки

Напередодні засідання Уряду, 22 листопада, на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення сесії «Про затвердження Угоди про кредит та грант між Кабінетом Міністрів України, Житомирською міською радою, Запорізькою міською радою та KfW, Франкфурт-на-Майні», а 23 листопада мер Житомира Сергій Сухомлин підписав розпорядження про скликання на ранок 29 листопада позачергової сесії міської ради задля розгляду цього одного питання.


Нагадаємо, на початку вересня 2020 року, перед місцевими виборами мер Сергій Сухомлин розповідав про виконання своїх попередніх передвиборчих обіцянок і наголошував, що вже утеплено більше 25 дитячих садочків та шкіл Житомира і підписаний меморандум з банком KfW на утеплення решти соціальних об’єктів обласного центру.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2020 року Житомирська міська рада оголошувала конкурс на виготовлення проєктно-кошторисної документації на утеплення будівлі центру розвитку дитини №68 на Промавтоматиці, яку мали проводити за грантові кошти німецького фонду GIZ. 26 лютого цього ж року у Житомирі відбулась робоча зустріч з представниками Північної Екологічної Фінансової Корпорації NEFCO та європейської інженерно-консалтингової компанії SWECO International (Швеція), де говорили про результати проєкту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира» - проведення комплексної термореновації 17 будівель та часткової термореновації 3 будівель закладів бюджетної сфери. роботи з утеплення шкіл, дитсадків та відділень лікарні за кошти НЕФКО розпочали у Житомирі ще у 2015 році. Але згодом виникли проблеми з фінансуванням і роботи затягнулися. В жовтні 2018 року на бюджетній комісії директорка загальноосвітньої школи № 14 нарікала на недобросовісного підрядника та неякісні роботи з теплосанації у закладі, які проводилися в рамках проєкту «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира». На цій же депутатській комісії в листопаді 2018 року говорили про те, що у бюджеті на 2019 рік треба передбачити кошти на завершення робіт по утепленню освітніх закладів Житомира, які почали ще в 2015 році за кошти міжнародного фонду НЕФКО та в рамках реалізації програми SEСО. Зрештою наприкінці 2019 року роботи на 20 об’єктах бюджетної сфери були завершені.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ кредит утеплення міськрада сесія терпомодернізація грант  
Матеріали по темі