Фоторепортаж

Будівельні паркани у центрі Житомира, які демонтували у 2021 році. Фоторепортаж

24 November 2021, 15:58

Центр міста “багатий” на будівельні паркани: тут весь час щось ремонтують, реконструюють чи зводять.24 листопада ми вирішили показати, що “приховували” будівельні паркани, які демонтували у 2021 році. Серед них є як паркани ”довгожителі”, так і паркани, які ховали будівельні майданчики від очей перехожих лише кілька місяців.

Майдан Соборний

Тут будівельний паркан простояв лише два місяці: 16 червня на майдані Соборному розпочали реконструкцію скверу, де раніше стояв пам’ятник Леніну, а вже на День Державного Прапора України, 23 серпня, тут на 50-метрову висоту урочисто підняли великий синьо-жовтий стяг.

Новий бульвар

1 жовтня 2020 року в Житомирі розпочались підготовчі роботи з реалізації проєкту реконструкції Нового бульвару: демонтували старе покриття і встановили будівельний паркан. У червні 2021 року відкрили відреконструйовану центральну алею на Новому бульварі та встановили лавки та освітлення.

Вул. Перемоги, 2

У грудні 2020 року у центрі Житомира розпочали роботи зі спорудження пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором». Відкриття пам’ятнику відбулося 14 жовтня 2021 року.

Вул. Мала Бердичівська, 7

У вересні 2014 року, у переддень Рош а-Шана (єврейського Нового року), у Житомирі урочисто заклали першу цеглину стіни нової синагоги. Хоча саму синагогу закінчили будувати раніше, будівельний паркан тут почали знімати у 2020 році, зараз майже весь будівельний паркан замінили на новий стаціонарний і проводять благоустрій території.

Київська, 40

Будівельний майданчик на вулиці Київській, де мали звести новий офісний центр, почали огороджувати парканом в березні 2018 року, у листопаді того ж року роботи зупинились через тріщину у сусідньому будинку. Проте наприкінці 2020 року стало відомо, що за висновками експертизи, будівництво нового бізнес-центру не шкодить сусіднім житловим будинкам і зведення офісного центру продовжили. Восени 2021 року будівельний паркан зі сторони вулиці Київської демонтували.

Кафедральна, 3

Будівля Магістрату - одна з найяскравіших архітектурних пам'яток на Замковій горі в Житомирі. Зараз вона належить краєзнавчому музею. Реставраційні роботи розпочали у вересні 2019 року. Проте на початку минулого 2020 року через епідемію коронавірусу та карантин ремонтні роботи призупиняли, у липні 2020 року ремонтні роботи відновили, а у вересні директор департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА Максим Обшта повідомив, що реставрацію колишньої будівлі житомирського Магістрату на Замковій горі у Житомирі завершать наприкінці 2021 року через недофінансування. 23 серпня 2021 року будівлю урочисто відкрили.

Сквер на розі Театральної та Бердичівської

У серпні 2021 року з третьої спроби провели тендер на ремонт тротуару та скверу на вулиці Театральній: договір на 5 млн грн уклали з «Фаворит ОПТ». У вересні розпочалися демонтажні роботи. Тут зрізали майже всі дерева і встановили паркан-сітку. Зараз роботи майже закінчені, паркан демонтували. 23 листопада на місці зрізаних дерев висадили 4 в'язи та одну магнолію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паркан будівництво реконструкція  
Матеріали по темі