Події

​У Житомирі з зали суду госпіталізували обвинуваченого у вбивстві 7 людей Захаренка та перенесли розгляд справи

24 November 2021, 18:10

У Богунському районному суді Житомира 24 листопада продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району.

Під час засідання прокурор подав клопотання про продовження терміну перебування під вартою обвинуваченого Анатолія Захаренка. Проте адвокат заявив, що прокурор не надав письмове клопотання обвинуваченому і його захисту, та просив оголосити перерву на годину для обговорення клопотання з підзахисним. Адвокат також просив викликати швидку допомогу, оскільки в обвинуваченого піднявся тиск. Суд клопотання задовольнив.

Після годинної перерви, суд вирішив перенести судове засідання до 11 години 25 листопада, оскільки обвинуваченого госпіталізували в обласну лікарню.


«Стан здоров’я Анатолія Захаренка досить складний, він погано себе почуває, йому потрібно робити певні хірургічні втручання, тому ми будемо наполягати на його лікуванні, тим більше - це заважає позиції захисту і йому захищати себе особисто», — розповів адвокат обвинуваченого Андрій Шкварко.

23 листопада під час засідання суду обвинувачений Анатолій Захаренко говорив про «катування», нарікав на некоректну роботу прокурора та обіцяв звернутися до Європейського суду. Адвокат Андрій Шкварко зазначив: клопотання будуть подавати лише щодо заяви про катування.

«Щодо заміни прокурора: ми не будемо клопотати, оскільки вважаємо, що цим ми будемо затягувати процес. Ми зацікавлені його розглянути в рамках термінів, встановлених законом найшвидше, тому ми цього робити не будемо. Щодо заяви обвинуваченого щодо катування - це було заявлено обвинуваченим вчора на судовому засіданні, тому ми будемо підтримувати його, подавати клопотання, які пов’язані з цим клопотанням», — каже Андрій Шкварко.

За словами прокурора Валерія Сагадіна, раніше обвинувачений не заявляв про катування та хвороби.

«З приводу катування: раніше такі заяви від Захаренка не надходили до правоохоронних органів. З приводу належності лікування, надавалися запити судом під час судового засідання, його перевіряли лікарі та будь-які відомості від лікувальних закладів про те, що обвинувачений не може перебувати в межах державної установи виконання покарань не надходили. Стосовно хвороб, які він вказував, судом буде надано певний запит. Справа в тому, що обвинувачений не наводить конкретних умов при яких його катували, заяви теж не надходили, ані до органів досудового розслідування, ані до прокуратури. Тому в разі надходження таких заяв, буде проведено перевірку», — каже прокурор Валерій Сагадін.

Нагадаємо, 23 листопада, суд постановив відкласти розгляд справи на 24 листопада, аби надати можливість стороні захисту ознайомитися із матеріалами кримінального провадження та узгодити позицію з обвинуваченим.

Як повідомляв Житомир.info, 22 травня 2020 року в селі Новоселиця Попільнянського району орендар ставу застрелив сімох киян, які приїхали порибалити. На місці стрілянини правоохоронці вилучили 5 одиниць зброї, одна рушниця належала орендарю ставка. Чоловіку оголосили про підозру, а поліція показала відео огляду місця події. 23 травня Житомирський суд арештував на два місяці 58-річного орендаря ставка Анатолія Захаренка. Згодом єдиний, хто вижив в стрілянині – Вадим Федюнін, ветеран батальйону імені Кульчицького – дав перше інтерв’ю після трагедії.

9 листопада 2020 року в Богунському районному суді Житомира відбулося перше засідання по справі про масове вбивство. 10 лютого 2021 року Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини на ставку в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій. 19 травня в суді виступав обвинувачуваний Анатолій Захаренко: запевнив, що гості стріляли в нього перші, він захищався і сам викликав поліцію. 4 червня мали проходити судові дебати, але їх перенесли на наступне засідання. Родичі вбитих зазначали, що вимагають для Захаренка довічне позбавлення волі.

25 серпня Житомирський апеляційний суд розглядав апеляційну скаргу обвинуваченого Захаренка на ухвалу Богунського районного суду м. Житомира від 2 серпня 2021 року, якою йому продовжено строк тримання під вартою до 30 вересня 2021 року включно. Обвинувачений хотів вийти під домашній арешт. 14 вересня через неявку потерпілого та одного з адвокатів Богунський районний суд відклав розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району.

27 вересня 2021 року в Богунському районному суді м. Житомира продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця Попільнянського району. Адвокат обвинуваченого клопотав, щоб Захаренку змінили запобіжний захід на домашній арешт через стан здоров’я, а прокурор – про продовження строку тримання під вартою.

23 листопада у Богунському районному суді Житомира продовжили розглядати справу про вбивство сімох людей Анатолієм Захаренком. Оскільки 26 листопада спливає термін тримання під вартою Анатолія Захаренка, прокурор клопотав перед судом про продовження терміну на 60 діб. Водночас, адвокат обвинуваченого клопотав про перенесення судового засідання через недовивчення справи та закінчення робочого дня. Сам же обвинувачений говорив про «катування» та обіцяв звернутися до Європейського суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Захаренко суд вбивство прокурор Сагадін адвокат Шкварко  
Матеріали по темі