Події

​Увечері в Житомирі знову «мінували» два торговельні центри: вибухівку не знайшли, шукають автора повідомлення

25 November 2021, 11:21

Уранці 25 листопада поліція повідомила про те, що напередодні увечері перевіряли два торговельні центри в Житомирі через хибне анонімне повідомлення.

«24 листопада до поліції надійшло повідомлення про замінування двох торговельних центрів у м. Житомирі. Поліцейські працювали у місцях їх розташування. Жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено», - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, повідомлення про замінування надійшло електронною поштою після 20:00.

На місця подій виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП та Житомирського районного управління поліції, працівники вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками, патрульні та інші підрозділи поліції.

З будівель було проведено евакуацію людей, понад 500 працівників та відвідувачів, а також тимчасово обмежено доступ до приміщень.

Жодних вибухонебезпечних предметів поліція не виявила.

«Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Поліцейські проводять низку заходів для з’ясування особи автора хибного повідомлення. За подібні дії чинним законодавством передбачено позбавлення волі на термін від 2 до 6 років», - зазначили в поліції.

Нагадаємо, з 11 листопада 2021 це вже четвертий випадок «замінування» двох торгових центрів у Житомирі: «Глобалу» на Київській та «Житнього» на ринку.

Так, близько 15.00 11 листопада 2021 у ТРЦ «Глобал UA» розпочали проводити евакуацію відвідувачів і працівників: перевіряли повідомлення про замінування. Згодом повідомили ще й про замінування ТЦ «Житній». Вибухівки не виявили. Увечері 13 листопада історія повторилася: з двох ТЦ евакуювали близько 1000 працівників і відвідувачів, але небезпечних предметів не знайшли.

Близько 17.30 17 листопада правоохоронці знову отримали електронний лист про замінування тих самих торговельних центрів, до 19.00 години обстежували заклади, але нічого не виявили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка ТЦ Глобал Житній евакуація  
Матеріали по темі