Влада

У Житомирській міській раді невакцинованих працівників відправили у щорічні відпустки, а дехто кожні 72 години робить ПЛР-тест

25 November 2021, 16:57

В Житомирській міській раді зараз на робочих місцях перебувають лише працівники, які отримали дві дози вакцини від COVID-19.

Про це в інтерв’ю Житомир.info 25 листопада 2021 року розповіла перша заступниця мера Житомира Світлана Ольшанська.

«Наразі наказ МОЗ включає працівників лише державних органів, але у нас працівники вакциновані двома дозами, невакциновані мають довідки про протипоказання або перебувають у відпустках. Всі, хто зараз знаходиться на робочих місцях в міській раді, вакциновані. Ті, у кого не було вакцинації, пішли у щорічну відпустку, коли вони вийдуть з відпустки – тоді будуть прийняті відповідні рішення. Також є частина людей, які носить ПЛР-тести кожних 72 години: у людей є якісь певні особисті переконання, які не дозволяють вакцинуватися. Але вимоги до працівників міської ради такі самі, як і для освітян, щоб показати приклад, що треба вакцинуватися і, в першу чергу, думати про людей навколо», - наголосила Світлана Ольшанська.

Повністю інтерв’ю зі Світланою Ольшанською читайте тут

Нагадаємо, на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 7 листопада ухвалили рішення про недопущення до робочих місць невакцинованих працівників: керівники виконавчих органів Житомирської міської ради мають забезпечити доступ до робочих місць та/або роботи з громадянами виключно працівників з наявністю негативного результату тестування на COVID-19, яке проведене не більш ніж за 72 години до початку робочого дня, або документу, що підтверджує отримання однієї або двох вакцин від COVID-19, або документа, виданого медичною установою, щодо наявності протипоказань до щеплення від COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня 2021 року на засіданні Кабінету міністрів затвердили умови відсторонення від роботи невакцинованих працівників відповідно до переліку професій, затвердженого наказом МОЗ від 4 жовтня 2021 року: працівники центральних органів влади, місцевих держадміністрацій та закладів освіти. Від роботи працівників почали відсторонювати з 8 листопада. МОЗ 9 листопада додало до наказу про обов’язкові щеплення ще три категорії: соцпрацівників, працівників стратегічних підприємств та підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади. Відсторонювати від роботи працівників зазначених категорій почнуть з 9 грудня 2021 року. 11 листопада Міністерство охорони здоров’я оприлюднило проєкт наказу, який збирається ще розширити перелік професій з обов’язковим щепленням проти COVID-19: додають працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності, комунальних підприємств, установ та організацій.

На який термін, як саме мають відсторонювати від роботи через відсутність щеплення проти COVID-19 та чи можуть через це звільнити пояснювали в управління Держпраці у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада вакцинація Ольшанська щеплення ПЛР-тест  
Матеріали по темі