Місто

​«16 днів проти насильства»: у Житомирі влаштували флешмоб з парасольками та підсвітили будівлю ОДА помаранчевим кольором

25 November 2021, 18:45

У Житомирі 25 листопада до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками стартувала просвітницька акція «16 днів проти насильства».

Зокрема, у Житомирській ОДА відбулася пресконференція, на якій розповіли про кількість звернень щодо домашнього насильства за 2021 рік та назвали найчастіші причини конфліктів.

«6 553 звернення: з них 2 звернення від дітей, 1 513 від чоловіків і 5 038 від жінок. Ця статистика є трохи меншою в порівнянні з минулим роком, але вона потребує нашої активізації дій», - інформує начальник відділу з питань сімейної політики департаменту соціального захисту населення Житомирської ОДА Тетяна Шмаюн.

«Згідно зі статистичними даними, найчастіше до поліції звертаються особи жіночої статі. Найчастіші причини звернення про домашнє насильство: умови життя, соціальний статус, як жертви, так і кривдника, скрутне матеріальне становище, зловживання алкогольними напоями, інтимні стосунки та зрада в сім'ї», - говорить інспектор відділу дільничних офіцерів поліції Микола Палєй.


Поліцейські наголосили, що не можна мовчати про насильство в родині. А також нагадали, що у складних випадках виносять припис, який забороняє кривднику наближатися до жертви протягом встановленого терміну.

«Винесено 438 термінових заборонних приписів. Це є спеціальний захід протидії домашнього насильства, він виноситься кривднику у разі, якщо є загроза життю або здоров'ю постраждалої особи», - зазначила начальниця сектору протидії домашньому насильству Житомирського районного управління поліції Марія Зуб.

Також під час конференції повідомили, що в наступному році планують збільшити кількість мобільних бригад та створити центри допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Наостанок учасники акції влаштували флешмоб з парасольками та підсвітили будівлю ОДА помаранчевим кольором.

Ефір про проблему домашнього насильства дивіться тут.

Нагадаємо, за даними, озвученими під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів Житомирської обласної ради, за пів року в області зафіксували 1511 звернень про вчинення домашнього насильства, більш як 60 з них надійшло від дітей і понад 40 – від чоловіків.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня 2021 року Коростишівський районний суду Житомирської області оштрафував жінку за регулярне домашнє насильство відносно свого чоловіка. Відповідно до матеріалів, які надійшли до суду від поліції, громадянка 10 днів поспіль дебоширила вдома: ображала чоловіка нецензурними словами, затівала бійку. За скоєне жінці доведеться заплатити 255 грн штрафу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство протидія насильству Зуб Палєй Шмаюн  
Матеріали по темі