Події

​Під час прибирання на подвір’ї житель Бердичівського району випадково спалив дах будинку

26 November 2021, 12:18

У селі Бенедівка Бердичівського району 25 листопада сталася пожежа: чоловік розвів багаття на подвір’ї, щоб спалити гілки зрізаного дерева, але вогонь перекинувся на дах будинку.

Про це 26 листопада повідомила пресслужба ГУ ДСНС в Житомирській області.

«25 листопада о 12:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в с. Бенедівка Бердичівського району. Про це рятувальників сповістили селяни, які побачили густий смог диму над населеним пунктом. По прибуттю вогнеборців до місця виклику з’ясувалося, що горить покрівля будинку. Оцінивши обстановку, начальник караулу прийняв рішення про залучення додаткового відділення рятувальників для підвозу води, адже відстань до джерела в населеному пункті була завеликою», - йдеться у повідомленні.

Силами бійців ДСНС о 13:20 пожежу було локалізовано, а о 14:07 ліквідовано. Внаслідок надзвичайної події загиблих та травмованих не виявлено. Вогонь устиг знищити дах помешкання. Подальшого розповсюдження полум’я рятувальники не допустили.

«Загалом до ліквідації надзвичайної події залучалося 9 чоловік особового складу на двох пожежних авто. Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Чоловік прибирав на подвір’ї житла – позрізав аварійні дерева, позгрібав сухостій та вирішив спалити. Він розвів вогнище на відстані близько 5 м від будинку. Через сильні пориви вітру полум’я згодом перекинулося на дах помешкання», - зазначили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, 26 жовтня 2021 житель Житомирської області спалював суху траву на городі, а разом із сухостоєм знищив і свій автомобіль. Подія трапилася у Малинській громаді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС сухостій дах  
Матеріали по темі