Місто

У Житомирі інспектори Укртрансбезпеки перевіряють, чи «перевзувся» громадський транспорт на зимові шини

26 November 2021, 15:23

Настав період замінювати літню гуму. 26 листопада інспектори Укртрансбезпеки почали перевіряти транспорт у Житомирі на автовокзалі на наявність зимових шин.

Разом з тим, інспектори перевірили технічний стан транспорту, документи на перевезення пасажирів, страхування та вогнегасники. Інспектори виявили кілька порушень та склали акти.

«Під час проведення перевірки було виявлено порушення пункту 27 правил надання послуг. Також виявлено встановлення на задній осі літньої резини та виявлено тріщину вітрового скла. Всі перевізники повинні змінити літню гуму на зимову, маються на увазі транспортні засоби категорії М2. Під час виявлення порушення складається акт по перевірки транспортного засобу з чітким визначенням правопорушення. Автоперевізник запрошується до управління для розгляду матеріалів правопорушення, рішення приймає керівник територіального управління. Розмір штрафу залежить від порушення, якщо це порушення режиму праці, штраф складає 340 грн, якщо це дозвільні документи, санкція передбачає 17 тис. грн», — каже старший державний інспектор відділу державного контролю за безпекою на транспорті у Житомирській області Подільського регіонального управління Укртрансбезпеки Анатолій Нагорський.


Також інспектори перевірили автомобільні аптечки та робочий графік водія.

«Проводилася перевірка транспортного засобу, під час якої було виявлено, що у транспортному засобі відсутня аптечка АМА-2, також дозвільні документи, комплектація, яка знаходиться в належному стані з документами, а також ми перевіряємо робочий час та час відпочинку водія. Робочий час фіксується за допомогою контрольного пристрою тахографа електронного. На вимогу інспектора, воді й виймає тахокарту, ми її перевіряємо і ставимо відмітку про те, що ми перевірили цього водія, бо водій транспортного засобу має право змінити тахокарту, коли він закінчує робочу зміну», — говорить Анатолій Нагорський.

За словами старшого державного інспектора Подільського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Євгена Рафальского, подібні перевірки зменшать кількість ДТП.

«Дані заходи проводяться щорічно з метою забезпечення безпеки на наших автошляхах, бо переду зима. Заміна гуми з літньої на зимову впливає на безпеку і керованість транспортного засобу, в результаті чого ми будемо мати меншу кількість ДТП. За цей рік управлінням проведено дуже багато перевірок, складено більше 700 актів на транспортні засоби, які здійснюють перевезення саме пасажирів, з них виявлено 192 нелегальних перевізників, на які складено відповідні матеріали», — каже старший державний інспектор відділу державного контролю за безпекою на транспорті У Житомирській області Подільського міжрегіонального управління Євгеній Рафальський.

Інспектори Подільського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки перевірятимуть громадський транспорт протягом чотирьох тижнів.

Нагадаємо, 21 листопада 2019 року у Житомирі інспектори Укртрансбезпеки перевіряли автобуси: на водія приміського маршруту склали протокол за відмову везти пільговика.

Як повідомляв Житомир.info, на початку листопада 2019 року патрульна поліція перевіряла громадський транспорт в Житомирі та виявила ряд порушень: різні шини, не вистачає запчастин та «гумовий пристрій» замість джгута.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Укртрансбезпека перевірка поліція автобус транспорт  
Матеріали по темі