Події

Затриманий на хабарі заступник директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА вважає, що його підставили

26 November 2021, 17:58

Корольовський районний суд м.Житомира другий рік розглядає справу затриманого на хабарі у квітні 2019 року заступника начальника департаменту (раніше – управління) охорони здоров’я Житомирської ОДА Віктора Лучківа. У липні 2021 року справу передали на розгляд іншому судді.

26 листопада суд розпочав розгляд справи за участі судді Ніна Янчук.

На початку засідання обвинувачений Віктор Лучків повідомив, що наразі розведений, у нього є на утриманні неповнолітній син, він продовжує працювати заступником начальника департаменту охорони здоров’я. Раніше Лучків не притягався до кримінальної відповідальності, а на запитання судді, чи визначає себе винним, відповів «Ні».

Під час засідання 26 листопада визначили порядок дослідження доказів.

«Встановити наступний порядок дослідження доказів: дослідити письмові докази, які будуть надані прокурором, викликати та допитати надалі свідків сторони обвинувачення та свідків сторони захисту, право обвинуваченого дати покази.Після чого буде вирішуватись питання щодо можливості закінчення з’ясування обставин та перевіркою їх доказами», - оголосила суддя Ніна Янчук.

Почали дослідження з письмових доказів, серед них – протокол затримання, особисті документи обвинуваченого та свідків. Також до справи долучили позитивну характеристику Лучківа, надану директором департаменту охорони здоров’я ОДА Миколою Сусликом, якого наразі також судять за звинуваченням у хабарництві.

Обвинувачений Віктор Лучків вважає, що його підставили й буде доводити це у суді.

«Обов’язково приходьте і ви самі будете бачити, як воно відбувалося, кому це було потрібно, а я думаю, що це було комусь потрібно, комусь була потрібна ця посада, комусь була потрібна ця підстава. Але якщо ви сьогодні з’явилися у суді, це мені підказує далі, що я на правильному шляху, все що я роблю – це правильно, це когось далі дратує, тому що комусь цікаво наді мною знущатися, тому я так і далі буду працювати, як і працював. На час досудового розслідування мене відсторонили на 5 місяців, досудове розслідування закінчилось, справа передана у суд і все, я працюю», - сказав Віктор Лучків.

Наступне засідання по справі відбудеться 26 січня 2022 року.

Нагадаємо, суд 12 вересня 2019 року отримав обвинувальний акт по обвинуваченню Віктора Лучківа у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3, ч. 4 ст. 354 (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації), ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, в липні 2021 року передали іншому судді.

Як повідомляв Житомир.info, 8 квітня 2019 року Віктора Лучківа затримали в робочому кабінеті після отримання хабаря – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому. На брифінгу цього ж дня начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик повідомив, що його затриманий заступник відсторонений від виконання обов’язків на час слідства, та наголосив, що скарг на роботу Віктора Лучків не було. 10 квітня Корольовський районний суд м.Житомира не задовольнив клопотання прокуратури про тримання під вартою і відпустив Лучківа під цілодобовий домашній арешт.

Віктор Лучків продовжує працювати на посаді заступника керівника в управлінні охорони здоров’я ОДА, яке вже стало департаментом: за 2019 рік він отримав 306 тис. 818 грн зарплати; за 2020 рік – 393 тис. 624 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лучків суд хабар ДОЗ  
Матеріали по темі