Влада

​Депутати житомирської міськради проголосували за звернення до міністра оборони і президента з проханням присвоїти 95-й бригаді назву «Поліська»

29 November 2021, 10:20

Депутати Житомирської міськради проголосували за звернення до міністра оборони та президента України з проханням присвоїти 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді почесне найменування «Поліська».

Відповідне рішення було прийняте 29 листопада на позачерговій сесії Житомирської міської ради.

«У нас є звернення від 95-ї бригади. Ми могли б його розглянути й на черговій сесії, але краще було б це зробити напередодні Дня Захисника і 12 грудня у нас свято – День військової частини 95-ї бригади. Отож, 95 бригада звертається до нас, до міського голови, до депутатського корпусу з наступним: «Просимо вашої підтримки зі сторони Житомирської міської ради щодо присвоєння 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штормових військ Збройних сил України почесного найменування «Поліська». З метою відновлення та впровадження національно-бойових традицій українського війська, національно-патріотичного виховання військовослужбовців Десантно-штурмових військ Збройних сил України та відзначення зразкового виконання завдань військовослужбовцями 95-ї окремої десантно-штурмової бригади відповідно до статті 2 Указу президента України від 30.10.2000 «Про впровадження присвоєння почесних найменувань військовим частинам, установам, вузлам зв’язку, органам і підрозділам». У нас є прохання від 95-ї бригади звернутися до міністра оборони і президента України, щоб 95 бригада отримала почесне звання «Поліська». Пропоную внести до порядку денного це звернення і підтримати нашу 95-ку», - доповів мер Житомира Сергій Сухомлин.

Депутати підтримали дану пропозицію і проголосували за звернення.



Нагадаємо, 21 листопада 2021 День десантно-штурмових військ відзначили тактичними навчаннями на полігоні поблизу Житомира. Фоторепортаж дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада 2021 уряд погодив отримання кредиту Житомирською міською радою від уряду ФРН, тож мер Сергій Сухомлин терміново скликав позачергову сесію міськради на понеділок, 29 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: 95 бригада ДШВ звернення сесія міськради Поліська  
Матеріали по темі