Місто

За три тижні роботи «антинаркотичного» Телеграм-каналу житомирські патрульні отримали 20 повідомлень про «закладки»: як працює чат-бот

29 November 2021, 15:16

Житомиряни можуть долучитися до боротьби з наркотиками. З 9 листопада 2021 року запрацював чат-бот у месенджері Telegram від патрульної поліції, який викриватиме збут наркотичних речовин по всій країні. Кожен, хто помітив щось підозріле, може повідомити про це правоохоронцям абсолютно анонімно, кажуть в управлінні патрульної поліції в Житомирській області.

«Даний чат бот працює анонімно, не збирає ніякої інформацію про користувача. Якщо ми проживаємо в Житомирі, обираємо місто Житомир, Телеграм направляє ці всі повідомлення в нашу чергову частину. Громадянин може написати текстове повідомлення про те, що він бачив. Це повідомлення має містити адресу, можливо, фото людини чи місця, де зазначається, яке це перехрестя. Інформація має бути максимально точною, щоб поліцейські не витрачали час на пошуки по всьому кварталу, тобто бути чітка геопозиція чи фотографія, щоб встановити, де знаходиться ця закладка. Тоді таке повідомлення передається інспекторам патрульної поліції, які чергують в місті, вони перевіряють цю інформацію, і вже тоді викликається слідчо-оперативна група. Це все робиться максимально швидко, щоб людину, яка залишила ці «закладки», поліцейські могли виявити та затримати», — каже пресофіцер патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.


За словами Ігоря Іванюка, за 20 днів роботи Телеграм-каналу надійшло близько 20 повідомлень про виявлення наркотиків у Житомирі.

«В перший день, 9 листопада, до нас надійшло три таких повідомлення, одне з яких підтвердилося. Громадянин повідомив, що в центрі міста одна людина залишила «закладки». Інспектори роти ТОР виїхали на це місце, знайшли їх та викликали слідчо-оперативну групу. Людина, яка здійснила дане правопорушення, залишила ці пакунки, зловити її тоді не вдалося. Станом на сьогодні, 29 листопада, надійшло близько 20 повідомлень, всі ці повідомлення були перевірені інспекторами, але, на жаль, поки що таких порушень не виявили. З таким явищем потрібно боротися, не потрібно бути осторонь цього. Якщо громадянин бачить такі дії, і це, швидше за все, може бути «закладчик», звичайно, потрібно повідомляти, ми перевіримо», — зазначає Ігор Іванюк.

Нагадаємо, 23 листопада у Житомирі патрульні «озброїлись» рукавичками та балончиками з фарбою і влаштували акцію боротьби з наркоторгівлею.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2021 року у Житомирі на Вітрука затримали чоловіка, який робив «закладки»: вилучили 37 згортків з метадоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики закладка чат-бот телеграм-канал  
Матеріали по темі