Фоторепортаж

​Житомирська осінь 2021 у 21 фотографії

29 November 2021, 15:17

Календарна осінь 2021 добігає кінця. Найзворушливіші та найважливіші моменти цієї пори надовго закарбуються у нашій пам’яті.

Пропонуємо вам ще раз пережити цю осінь, переглянувши наші фотографії.

Вересень

Початок осені у Житомирі видався теплим: ми носили ще літній одяг, забули про карантин та маски. Діти розпочали навчальний рік у школах святковими лінійками, флешмобами та іграми.

Породисті песики з усієї України та навіть закордону змагалися за звання найкращого собаки в своїй групі та переможця виставки. Загалом на стадіоні на околиці Житомира містяни могли побачити близько 80 порід собак.

Літо не здавало свої позиції і житомиряни залюбки продовжували пляжний сезон у гідропарку - купалися і засмагали навіть в середині вересня.

«У справжнього друга немає породи!» - під таким гаслом 18 вересня в Житомирі на Михайлівській провели другу виставка безпородних собак "Мокрий ніс-2021". Виставку провели, щоб популяризувати адопцію безпритульних тварин. Адже собаки, які не мають породи та живуть на вулиці, можуть стати такими ж вірними друзями на все життя.

В останній тиждень вересня погода зіпсувалася. Ми почали діставати з шаф осінній одяг і готуватися до холодів. А в цей час у Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінні зеленів бамбук та достигали банани, інжир та гранати.

Спортсмени та аматори від 3 місяців до 72 років не лише з усієї України, але й з-за кордону бігали Житомиром у рамках Космічного напівмарафону.

До Всесвітнього дня туризму на майданчику біля кінотеатру “Жовтень” 15 громад Житомирської області презентували туристичні цікавинки свого регіону. Тут було і коштовне каміння, старовинні речі з українського побуту та багато різних цікавинок.


Жовтень

Початок жовтня видався досить теплим. Епідситуація ще не лякала, тож у місті активно проводили масові заходи та фестивалі. Так, житомиряни поважного віку на центральній пішохідній вулиці демонстрували свої вміння у різних жанрах мистецтва.

Почалися конкурси поробок з природних матеріалів у дитячих садочках та молодшій школі. Ми разом з дітьми збирали каштани, листя, жолуді та вчилися робити з них равликів, рибок, ведмедів та іншу звірину.

Жовтень - місяць багатий на професійні свята. Цього місяця свої дні відзначають працівники освіти, лікарі, автомобілісти, листоноші та багато інших професій. Нам пощастило зазирнути зсередини та подивитися на роботу кардіологічного відділення та його медичних працівників.

До дня листоноші ми вийшли на маршрут з листоношею і дізналися, що ж, окрім преси та листів, вона щодня носить з собою та скільки кілометрів на день долає.

Почалася “золота” осінь. Усі ми поспішали наробити гарних фотографій з безліччю відтінків жовтого, помаранчевого та червоного та хапалися за нагоду побути на природі чи здійснити коротку подорож за місто. Однією з цікавих локацій, яку можна було оглянути, стало смт Червоне під Житомиром, на честь якого було названо астероїд, у селищі зберігся неоготичний палац, фонтан “Три грації” та старовинні будівлі.

14 жовтня, у День українського козацтва та День захисників і захисниць України, в Житомирі відкрили пам’ятний патріотичний знак, присвячений їм – «Захисникам України у війні з російським агресором».

Налякані пандемією і обмеженнями червоної зони, до якої Житомир та область перейшли з 30 жовтня, містяни масово пішли щеплюватися проти COVID-19. До міських пунктів щеплень утворилися величезні черги.

Листопад

З червоною зоною прийшли обмеження, проте місто не припинило своє культурне життя. На відміну від минулого року, вакциновані, ті, хто перехворів або мав ПЛР тест могли ходити у музеї, подорожувати за межі області, насолоджуватися виставками та кавою в улюбленій кав'ярні.

У Домі Української культури в Житомирі відкрили виставку народного художника України Івана Марчука “Генотип вольності”.

Без глядачів, з дотриманням протиепідемічних норм та частково дистанційно 8 листопада у Житомирі відкрили VII міжнародну хореографічну асамблею ім. Н. Скорульської — 2021.

Після першого тижня листопаду у Житомирі стрімко похолодало. Передранкові 4-9 градусів морозу на ранок перетворилися на білий іній.

З 17 листопада Житомирський обласний краєзнавчий музей знову відчинений для відвідувачів. Тут можна подивитися на бурштин та метеорит, ознайомитися з постійними експозиціями історичного відділу, етнографічного відділу, картинною галереєю західноєвропейського живопису 16-18 століття, а також зі стаціонарними виставками природничого відділу. Наразі працює мінералогічна виставка “Камінь істини”. Збираючись до музею не забудьте свої сертифікати або ПЛР-тести.

Погодні умови змусили містян утеплитися по максимуму – багато хто вже носить теплі зимові пуховики, шапки та рукавички.

Проте погодні умови не стоять на заваді у наших військових - на полігоні під Житомиром підрозділи Десантно-штурмових військ спільно з авіацією Повітряних Сил та Сухопутних військ з різних куточків України відпрацьовували десантування з військово-транспортних літаків бронетехніки, вантажів та особового складу, польоти армійської авіації, бойову стрільбу та практичні дії рейдових загонів.

Не зважаючи ні на холод, ні на пандемію, містяни прийшли вшанувати пам'ять жертв голодоморів. Більше 100 житомирян, представники влади та духовенства. Із собою люди приносили до «Сумуючого Янгола» в'язочки зерна, хліб, яблука та квіти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: осінь  
Матеріали по темі