Новини компаній

Що таке шлакоблок типи, характеристики і властивості

29 November 2021, 15:35

За допомогою такого будівельного матеріалу, як шлакоблок бригади будівельників зводять різні конструкції. Стіни з такого вироби відрізняються надійністю, міцністю, низькою вартістю і позитивними теплоізоляційними характеристиками. Виробники пропонують продукцію, що відрізняється розмірами, формами та іншими параметрами. Такі блоки можуть бути лицьовими, рядовими, порожнистими і суцільними. Перед тим як купити шлакоблок, потрібно визначитися з місцем його використання.

Технологія виробництва і все важливе про продукцію

Рецепт і методика виробництва виробів можуть відрізнятися. Тут все залежить від місця використання матеріалу. Складається будь-яка рецептура з трьох основних інгредієнтів:

  • Пісок, який краще купувати великих фракцій. Важливо, щоб він був чистим без домішок і різних включень.
  • Доменний шлак. Така сировина відрізняється своїми характеристиками міцності, не боїться вологи і не руйнується.
  • Якісний цемент. Марку можна використовувати будь-яку, головне, щоб була достатня кількість сировини.

Можна виробляти будівельний матеріал в домашніх умовах. Але тут потрібно закупити спеціальне обладнання, воно може бути недорогим. Важливо, щоб був вібропресс, адже за допомогою цієї конструкції вдається зробити виріб міцним.

Для формування блоків використовують спеціальну металеву або дерев'яну ємність. Розміри форм можуть бути будь-якими.

Процес роботи з цим виробом складається з таких етапів:

  1. Завантаженість готового розчину.
  2. Формування матеріалу.
  3. «Приготування» елементів.

Як правило, сушка готових блоків триває від 5 до 7 днів. Але повне затвердіння наступає протягом 21-30 днів. Головне, щоб було достатньо вологи і тепла. Виключити руйнування і прискорити час сушки виробів допоможе додавання до складу спеціальних пластифікаторів.

Ключові особливості виробів, виготовлених з шлаків

Завдяки доступності і дешевизни використовуваних компонентів, вартість готових блоків низька. Вони прості в укладанні, впоратися з роботою може людина без досвіду. Ціни за зведення конструкцій з таких виробів фахівці встановлюють демократичні. Це довговічний і дуже міцний матеріал, який характеризується вогнестійкостю і морозостійкістю. Тут немає необхідності витрачатися на додатковий в'яжучий розчин, його потрібно набагато менше, ніж для роботи з цеглою.

Купити оптом шлакоблок можна прямо у виробника з доставкою на будівельний об'єкт.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі