Події

​Жителя Житомирського району звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої: через коронавірус суд не зміг обрати підозрюваному запобіжний захід

30 November 2021, 18:42

Богунський районний суд Житомира 30 листопада мав обрати запобіжний захід чоловіку, якого звинувачують у зґвалтуванні неповнолітньої та розповсюдженні файлів порнографічного змісту.

«Розслідується дане кримінальне провадження з жовтня місяця, сьогодні пред’явлено підозру у вчиненні даного злочину. Також хочу сказати, що вказаний злочин було вчинено неодноразово. Підозрюваний є військовослужбовцем, вчинив злочин відносно дівчинки, яка проживає у його населеному пункті. Свою провину чоловік не визнає, разом з тим, в ході досудового розслідування встановлено і сьогодні повідомлено про підозру в умисному доступі до дитячої порнографії. Це тяжкий злочин, зґвалтування неповнолітньої - це особливо тяжкий злочин, за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років. За кримінальною статтею 301 ч. 1 “Зберігання дитячої порнографії та умисний доступ” карається від 2 до 6 років. Дівчинка у стані шоку зараз перебуває, комплексна судова психолого-психіатрична експертиза показала, що дівчинка не могла усвідомити вчинених з нею дій. Правоохоронців про злочин повідомила цивільна особа, яка знайшла власне носій, на якому зберігалася інформація, яка належить цій особі», - розповідає начальниця слідчого відділення Житомирського районного управління поліції Людмила Сотніченко.

Поліція звернулась до суду, з клопотання про обрання запобіжного заходу під виглядом тримання під вартою.

Втім через хворобу підозрюваного, засідання не відбулося.

«Дійсно, він хворіє на коронавірус, мій підзахисний, на даний час хворіє», - говорить адвокат підозрюваного Володимир Мозговий.

«Кримінальне провадження було відкладене у зв'язку з тим, що підозрюваний перебуває на лікуванні у зв’язку із захворюванням на коронавірусну хворобу, до 3 грудня у нього відкритий лікарняний», - коментує начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Богунського районного суду Юрій Севрук.

Обрати запобіжний захід підозрюваному мають 6 грудня.

Нагадаємо, у серпні 2021 правоохоронці повідомляли, що у селищі Хорошів Житомирської області молодий чоловік заліз у чужу оселю та зґвалтував неповнолітню знайому. Злочинця, який уже «відсидів» 9 років 6 місяців за аналогічний злочин, взяли під варту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: згвалтування насильство дитина військовий зґвалтування суд запобіжний захід  
Матеріали по темі