Події

​У Житомирській і ще в семи областях України викрили товарні біржі, які без ліцензій організовували торгівлю лісом

1 December 2021, 10:37

Нацполіція викрила мережу нелегальних товарних бірж, провели обшуки у 8 областях, в тому числі і в Житомирській. Десяток товарних бірж здійснювали свою діяльність без відповідних на те ліцензій.

Про це повідомила пресслужба ГУНП у Львівській області з посиланням на інформацію Департаменту стратегічних розсідувань НПУ.

«На початку жовтня 2021 року до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції звернулась Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку щодо незаконної діяльності окремих товарних бірж. Всупереч встановленим законодавствам нормам вони здійснювали професійну діяльність з організації торгівлі продукцією без отримання ліцензії», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції встановили понад 10 товарних бірж у різних областях країни, які працювали незаконно. Відтак, і незаконно проводили на своїх майданчиках торги лісопродукцією. Усі отримані кошти від проведення операцій ішли виключно у «кишеню» власникам.

На підставі ухвал суду поліцейські провели санкціоновані обшуки в офісах товарних бірж на території Вінницької, Сумської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областях та у місті Києві. Вилучили господарську документацію, печатки, «чорнові» записи, гроші, а також накладено арешти на рахунки товарних бірж.

«Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснюється прокурорами Офісу Генерального прокурора. Досудове розслідування триває», - йдеться у повідомленні поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві правоохоронці викрили злочинну групу, яка продавала безакцизний алкоголь. 30 листопада 2021 організатору незаконного бізнесу оголосили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: товарна біржа торгівля лісопродукція обшук ліцензія  
Матеріали по темі