Новини компаній

Як знаходити ефективних людей для власного бізнесу

3 December 2021, 10:53

Персонал — запорука ефективності будь-якого бізнесу. Тенденції пошуку у 2021 році змінились та будуть змінюватись далі. У цій статті розповімо, на що звертати увагу під час підбору персоналу, як визначаються критерії ефективності працівників, які акценти потрібно робити під час пошуку нового працівника.

Хочете знати більше? Тоді вам буде цікава пропозиція від проєкту «Школа бізнесу Нова пошта». Для проходження безкоштовного короткого курсу онлайн переходьте за посиланням https://online.novaposhta.education/.

Гнучкість — важливіша за все

Уміння прогнозувати зміни, знаходити нові стратегії для залучення талантів — дуже важливі навички. Якщо роботодавець чи спеціаліст з пошуку персоналу вміє робити все необхідне, він зможе знаходити оптимальні розв'язання задач.

Рекрутери повинні шукати гнучкі підходи до адаптації, найму, пошуку, залучення кандидатів, оскільки старі схеми більше не працюють, не дають бажаних результатів. Відпрацювання нових робочих схем дасть змогу створити гнучкий підхід до найму, збільшити продуктивність рекрутерів на третину.

Навіщо потрібна оптимізація

Автоматизація поточних процесів, їхня оптимізація завдяки використанню штучного інтелекту дають можливість рекрутерам робити ставку на підтримку потреб компанії. Завдання краще виконувати не вручну, а автоматично. Це підвищить продуктивність та ефективність операцій.

Зокрема автоматизація бізнес-процесів дає нагоду скорочувати плинність кадрів. У HR-ів буде змога створити адекватні умови праці, знайти кращих працівників.

Роль комунікацій

За останні роки ми спостерігали значне підвищення ролі комунікацій у бізнес-процесах. Стрімкий перехід на віддалену роботу дав людям розуміння важливості спілкування між собою. Постійний контакт формує міцні, ефективні робочі стосунки. До речі, більша частина кандидатів шукає місця, де буде приділятись значна увага комунікації.

Рекрутеру потрібно налагодити комунікативні процеси на стадії знайомства зі спеціалістом. Працюйте з кожним етапом воронки окремо — від відповідей на заявки до відмови чи виходу на роботу. До речі, під час постійних значних змін саме комунікація є кращим способом залучення перспективних кандидатів.

Навчання персоналу

Професійний рівень рекрутера — запорука ефективного пошуку кадрів. У тандемі з автоматизацією та гнучкістю мають йти розвиток і навчання. Навички, знання рекрутера повинні постійно розширюватись, вдосконалюватись. Ставку потрібно робити на нові скіли, що дадуть змогу розв'язувати складні задачі або важкі питання на новому рівні.

HR-ініціативи націлено на можливість самостійно ухвалювати рішення, розробляти ефективні стратегії, розвивати таланти.

Людяність та інші якості

Людяність — саме те, що допоможе вам знаходити кращих кандидатів та залучати їх до справи. Під час найму, співпраці в періоді невизначеності змін людям потрібно отримувати підтримку. Добре, якщо компанія працює прозоро, гнучко, пропонує відкриті умови співпраці.

Як знайти «своїх» спеціалістів

Будь-який бізнес складається з прибутку, продукту, персоналу. Якщо у вас проблеми з останнім пунктом, вони будуть і з прибутками загалом. Тому приділяйте пошуку кадрів особливу увагу.

Спочатку створіть портрет кандидата для певної посади. Розкрийте вимоги, компетенції, характеристики кандидата. Головне завдання — вже на старті відсіяти не своїх людей. Визначайтесь з оптимальним каналом пошуку. Можете спробувати різні варіанти, аби знайти оптимальний.

Підготуйтеся до інтерв'ю. Одразу визначте час бесіди, аби всім було комфортно. Перша частина зустрічі зазвичай присвячена кваліфікації, досвіду, навичкам кандидата, друга — стосується певної вакансії та роботи компанії. Вчіться ставити відкриті питання, робіть функціональні паузи. Зробіть тестове завдання, яке прискорить та полегшить оцінювання навичок, знань, умінь певного кандидата. Вдалих пошуків!

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі