Фоторепортаж

​У Житомирі два дні триватиме виставка-перформенс, на якій кожен зможе виразити свої відчуття. Фоторепортаж

3 December 2021, 14:08

У Житомирі у Місцевому навколокультурному просторі 3 грудня о 19:00 відкриють персональну виставку житомирської мисткині Дар’ї Габрук “Відчуття 14 м2”.

На виставці представлено 14 картин в стилі абстрактного імпресіонізму та дві інсталяції. Інсталяція зі стільцем, за словами мисткині, символізує зв’язок людей за кадром та в залі, а об’ємна інсталяція частин людських тіл, що символізує відчуття, якими бояться поділитися “Відчуття, що рвуться на волю”.

“Цей проєкт я готувала повний рік. Це виставка-перформенс про відчуття і основний посил, який я намагаюся донести кожній людині - щоб люди не приховували в собі власні відчуття, щоб люди могли надавати волю своїм емоціям, говорити приємні речі, щоб люди не перетворювалися в пластмасу. Відчуття та емоції - це енергія, яка здатна підштовхнути як на досягнення успіхів, так і стати причиною невдач. Блокування та приховування емоцій перетворюється у стан хронічної тривожності, загубленості, сприяє розвитку хвороб, що погіршують моральний та фізичний стан людини”, - розповідає художниця Дар’я Габрук.

Виставка триватиме лише два дні. Відкриття відбудеться 3 грудня о 19:00. Окрім картин та інсталяцій на відвідувачів виставки чекає відеоперформанс, який показуватиме емоції людей, що описують свої відчуття.

“Знаю, що будуть люди, які, подивившись мої картини, захочуть самовиразитися, а знайдуться і ті, які скажуть “Я теж так можу”. У всіх цих людей буде така можливість - на вході розташований величезний чистий холст”, - зазначає художниця.

Проте і на цьому сюрпризи для відвідувачів не закінчуються: організатори обіцяють хорошу сучасну музику на відкритті - живе Ambiente шоу та просять не забувати взяти з собою маски і ковід-сертифікати.

Нагадаємо, у листопаді 2021 в житомирському Домі Української культури відкрили виставку народного художника України Івана Марчука “Генотип вольності”. Фоторепортаж з виставки тут.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2021 у водонапірній вежі в Житомирі відкрили артвиставку “Ічіго” художниці Дани Грох. Фоторепортаж дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка Дар’я Габрук перфоменс  
Матеріали по темі