Політика

У реабілітаційному центрі братів Кузьміних допомагають усім, а воїнам АТО/ООС – ще й безкоштовно

3 December 2021, 16:42

Напередодні відзначення Дня Збройних Сил України і Дня благодійника у Реабілітаційному центрі братів Кузьміних розповіли про головну мету – реабілітацію військових, хоча допомогу надають усім, хто хоче оздоровитися, пройти курс реабілітації чи масажу.

Житомирський реабілітаційний центр заснований на початку 2017 року і насамперед спрямований на фізичну реабілітацію пацієнтів. Причому для воїнів АТО/ООС ці послуги є безкоштовними, а для їхніх рідних – зі знижкою. Про це потурбувалися в БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних».

Зараз у Центрі працюють три професійні фахівці з реабілітації, які знаходять індивідуальний підхід до кожного пацієнта і володіють різними методами реабілітації: кінезіотерапією, тейпуванням, механотерапією, мануальною терапією. У закладі є все необхідне для реабілітації медичне обладнання: вертикалізатори, підвісний модуль, тренажери тощо.

Житомирянин Олег Жуковський проходить у Центрі курс реабілітації двічі на рік. Він ветеран АТО, інвалід війни ІІ групи, служив у 95-й окремій десантно-штурмовій бригаді.

«Закінчив спецгрупу Житомирського медучилища, був військовим фельдшером. Прослужив 15 років прапорщиком, зокрема в Німеччині, на Кавказі, в Середній Азії. Із початком бойових дій у 2014 році пішов добровольцем на Схід», – розповів чоловік.

У червні 2014 року неподалік Слав’янська він потрапив під обстріл ворожих танків. Із закритою черепно-мозковою травмою ще 9 км пробирався до своїх. Протягом тижня продовжував воювати пліч-о-пліч із побратимами і погодився на госпіталізацію лише після того, як його стан значно погіршився. Потім було тривале лікування у Харкові, Львові, Житомирі… На «згадку» про події на Сході залишилися і проблеми зі спиною – сумнозвісний «синдром бронежилета».

«Після паузи у військовій службі довелося одягти 16-кілограмовий бронежилет, із ним бігати, стрибати… І це майже в 50 років, – каже Олег Жуковський. – Спина почала про себе нагадувати. На Сході, у ході бойових дій, кілька разів перетиналися з Олегом Кузьміних, згодом дізнався про реабілітаційний центр, організований братами, – і так став одним із перших його клієнтів».

Упродовж усіх цих років йому допомагає відновлювати здоров’я фахівець із фізичної реабілітації Кирило Залізнюк. Він працює у Центрі з моменту його відкриття – з 2017 року. За його словами, військові зазвичай приходять з ушкодженнями опорно-рухового апарату, із «синдромом бронежилета», протрузіями, грижами. Хоча серед клієнтів є і чимало діток, зокрема із ДЦП і перинатальним ураженням ЦНС, і дорослі після інсультів, травм, із больовим синдромом при остеохондрозі. Під час пандемії реабілітологи допомагають повернутися до нормального життя тим, хто перехворів коронавірусною інфекцією.

«Торік COVID-19 вклав мене на лікарняне ліжко на 24 дні, із яких майже тиждень провів у реанімації. На собі відчув постковідний синдром, коли важко ходити, задишка, слабкість. І знову звернувся до свого реабілітолога – і Кирило поставив мене на ноги», – розповів Олег Жуковський.

Для воїнів АТО/ООС усі послуги в Центрі – безкоштовні, для їхніх рідних – зі знижкою. Крім того, пройти курс реабілітації може кожен охочий, звернувшись за адресою: м. Житомир, вул. Вітрука, 18 або зателефонувавши за номерами: (096)691-66-31, (063)211-52-60.

Пресслужба реабілітаційного центру братів Кузьміних

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО ООС реабілітаційний центр Кузьміних  
Матеріали по темі