Новини компаній

Коли потрібна консультація кардіолога: тривожні симптоми

6 December 2021, 09:22


Серце – головний орган у людському організмі. Тому кожен має дбати про його здоров'я. При деяких симптомах необхідна консультація кардіолога. Про них ми розповімо у нашій статті.

Болі в області грудної клітки

Болі можуть відчуватися не лише у серці. Вони іррадіюють у ліву руку, за грудину і навіть у шию. Тому людина навіть може не розуміти, що у неї проблеми із серцево-судинною системою, поки не виникнуть ускладнення. Біль може мати хронічний чи спонтанний характер.

Задишка

Нормою вважається, якщо задишка виникає після інтенсивних фізичних навантажень. Варто стривожитись, якщо вона з'явилася несподівано, коли організм перебував у спокійному та розслабленому стані. Такий симптом може свідчити про серцеву недостатність.

Нестабільний ритм серця

Якщо ви відчуваєте, що серце сильно б'ється, а потім завмирає, необхідно звернутися до лікаря. Порушення серцевого ритму – тривожний симптом. Бажано при кожному такому разі записувати показники тиску.

Біль у лівій руці

Багато хто не звертає уваги на той факт, що у них раптово почалися болі в лівій руці. Якщо цьому передували фізичні навантаження, можна не дуже турбуватися. Інша річ, якщо рука перебувала у стані спокою. Тоді так дають знати проблеми з серцем. Іноді болі в лівій руці пов'язані з неврологічними захворюваннями. Їх лікує невролог в Мед-Атлант – це приватний медичний центр в Івано-Франківську.

Запаморочення

Якщо у вас часто темніє в очах, паморочиться голова, ви втрачали свідомість – це перші симптоми інсульту чи наявності внутрішніх кровотеч. Необхідно якнайшвидше звернутися до лікаря, інакше наслідки можуть бути дуже серйозними.

Сині губи

Коли в крові виникає нестача кисню, відбувається перенасичення лімфи вуглекислим газом. Звідси виникає фіолетовий колір губ, який може бути ознакою вади серця.

Профілактика захворювань серця

Будь-яке захворювання простіше запобігти, ніж потім його лікувати. Лікарі розробили кілька рекомендацій, які допоможуть зберегти здоров'я серця.

Насамперед необхідно налагодити раціон. У ньому не повинно бути жирної та смаженої їжі, швидкоїжі, вуглеводів. У них міститься багато жирів та холестерину, які негативно позначаються на роботі серцево-судинної системи. Віддавати перевагу потрібно рибі та птиці, кашам, фруктам та овочам.

Ще одна важлива умова здорового серця – регулярні фізичні навантаження. Однак вони мають бути помірними. Найкраще займатися під контролем тренера.

Дуже важливо знизити кількість стресу у житті до мінімуму. А якщо це неможливо, то хоча б навчитися розслаблятися та відволікатися від поточних проблем та завдань.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі